Θα ήταν απολύτως φυσιολογικό οι χρόνοι παράδοσης των iPhone 15 να έχουν μειωθεί από τότε που ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες. Μετά την πρώτη ημέρα των προπαραγγελιών, το iPhone 15 Pro Max δεν αναμενόταν να παραδοθεί μέχρι τις 6 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι όσοι προπαραγγείλανε το συγκεκριμένο μοντέλο θα παραλάβουν σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα. Ωστόσο, ο αναλυτής της J.P. Morgan, Samik Chatterjee, δεν εντυπωσιάστηκε από αυτήν την έκβαση.

Ο αναλυτής έγραψε ένα ερευνητικό σημείωμα στο οποίο λέει ότι οι χρόνοι παράδοσης για τη σειρά iPhone 15 είναι τώρα κάτω από εκείνους της σειρά iPhone 14 πέρυσι, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα. Επίσης, χαρακτήρισε αυτήν την τάση ως ένα ακόμα σημάδι της ασθενέστερης ζήτησης για τα μοντέλα του 2023. Η μετοχή της Apple σημείωνε πτώση επί έξι συνεχόμενες ημέρες και μια ακόμη πτωτική ημέρα θα είχε ως αποτέλεσμα το μεγαλύτερο σερί απωλειών για τις μετοχές της από τον Ιανουάριο του 2022. Ωστόσο, το σερί έληξε καθώς η μετοχή σημείωσε άνοδο 12 σεντς.

Ο Chatterjee εξακολουθεί να έχει αξιολόγηση Overweight για τη μετοχή, κάτι που σημαίνει ότι οι διαχειριστές κεφαλαίων θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο ποσοστό του χαρτοφυλακίου τους στην Apple από τον δείκτη αναφοράς που προσπαθούν να κερδίσουν. Για παράδειγμα, η Apple αποτελεί περίπου το 7% του δείκτη S&P 500. Οι διαχειριστές κεφαλαίων που προσπαθούν να κερδίσουν τον S&P 500 θα πρέπει να έχουν περισσότερο από το 7% του κεφαλαίου τους στην Apple, σύμφωνα με τον αναλυτή.

Στο ερευνητικό σημείωμα, ο αναλυτής έγραψε ότι οι μέσοι χρόνοι παράδοσης παρακολουθούνται και καταγράφονται στη μία ημέρα για το iPhone 15, στις 15 ημέρες για το 15 Pro και στις 25 ημέρες για το 15 Pro Max. Οι χρόνοι αυτοί είναι όλοι στο ίδιο επίπεδο ή κάτω από τους χρόνους παράδοσης για τα αντίστοιχα μοντέλα της σειράς 14 κατά τη διάρκεια της 6ης εβδομάδας πριν από ένα χρόνο.

Σύμφωνα με το Barron’s, άλλοι αναλυτές παρατηρούν επίσης την πτώση των χρόνων παράδοσης για τη σειρά iPhone 15. Ο αναλυτής της UBS David Vogt σημείωσε ότι την περασμένη εβδομάδα ο χρόνος παράδοσης για το iPhone 15 Pro μειώθηκε κατά πέντε ημέρες σε σύγκριση με το iPhone 14 Pro πέρυσι τέτοια εποχή.

Κατά ειρωνικό τρόπο, ενώ οι χαμηλότεροι χρόνοι παράδοσης είναι καλοί για τους αγοραστές iPhone, δεν είναι καλοί για τους επενδυτές της Apple. Οι ισχυρές πωλήσεις iPhone είναι πολύ σημαντικές για την Apple, καθώς είναι το σημαντικότερο προϊόν της εταιρείας. Το iPhone ήταν υπεύθυνο για 205.5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 394.3 δισεκατομμύρια δολάρια εσόδων της εταιρείας πέρυσι, ή το 52.1%.

Η επόμενη έκθεση κερδών της Apple έρχεται στις 2 Νοεμβρίου και αναμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τα έσοδα που είχε από τα iPhone για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2023. Κατά τη διάρκεια της περσινής έκθεσης για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, η Apple ανακοίνωσε ότι χάρη στην κυκλοφορία των iPhone 14, οι πωλήσεις της συσκευής αυξήθηκαν κατά 9.67% σε ετήσια βάση στα 42.63 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.