Οι τιμές των smartphones συνεχίζουν την ανιούσα χρόνο με το χρόνο, ωστόσο το κόστος δεν επηρεάζει μόνο τους τελικούς χρήστες. Οι κατασκευαστές συσκευών αντιμετωπίζουν και αυτοί υψηλότερα κόστη. Η ιστοσελίδα Nikkei Asia υπολογίζει το κόστος των βασικών εκδόσεων της οικογένειας iPhone 15. Από την έρευνά της φαίνεται ότι αν και αυτό είναι αυξημένο σε σχέση με την προηγούμενη οικογένεια η Apple δεν το πέρασε στο τελικό καταναλωτή.

  • Το βασικό κόστος εξαρτημάτων του iPhone 15 αυξήθηκε κατά 16% σε σχέση με το iPhone 14 στα 423 δολάρια.
  • Το αντίστοιχο ποσοστό του iPhone 15 Plus άγγιξε τα 10% στα 523 δολάρια, ενώ το iPhone 15 Pro Max το 12%, στα 558 δολάρια.

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης συνεχώς καλύτερων επιδόσεων, οι επεξεργαστές παραμένουν το μεγαλύτερο κόστος για την Apple. Συγκεκριμένα, ο Apple A17 Pro που βρίσκεται στα Pro και Pro Max μοντέλα κοστίζει πλέον 130 δολάρια, μια αύξηση της τάξεως του 27% σε σχέση με τον Apple A16.

Η νέα 5x telephoto camera των iPhone 15 και iPhone 15 Pro Max κοστίζει πλέον 30 δολάρια, ενώ το τιτάνιο frame έχει για την Apple κόστος περίπου 50 δολάρια ανά συσκευή, αύξηση 43% σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς μοντέλα.

Συνήθως η αύξηση του κόστους των εξαρτημάτων έρχεται και με αυξημένη τιμή για τους καταναλωτές. Ωστόσο, φαίνεται ότι η Apple επωμίστηκε μέρος του κόστους στη φετινή χρονιά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.