Κάποιοι δεν μας πίστευαν. Ορισμένοι είναι τόσο φανατισμένοι με τις επιλογές τους που η μόνη ατάκα που τους ταιριάζει είναι το “Αν δεν έχω εγώ πρόβλημα, τότε δεν έχει κανένας, και λέτε ψέματα”. Υπήρξαν εκείνοι που το πήραν για αστείο λόγο του ότι δημοσιεύθηκε ως είδηση των Πρωταπριλιά. Όμως, το πρόβλημα σήματος στα Android smartphone είναι γεγονός. Αναφορές χρηστών επιβεβαιώνουν ότι πιθανώς τα update Μαρτίου και Απριλίου 2024 περιέχουν κάποιο σφάλμα ή μία λάθος ρύθμιση που επηρεάζει το σήμα.

Αν και το πρόβλημα φαίνεται να εκδηλώνεται με διαφορετικούς τρόπους, μπορούμε να δούμε από μερικές από τις καταγγελίες ότι η λήψη κλήσεων και μηνυμάτων είναι ένα από τα πρωταρχικά προβλήματα. Παράλληλα, κυκλοφορούν αναφορές χρηστών που δεν έχουν καν σήμα σε κλειστούς χώρους, ενώ πριν είχαν ισχυρό σήμα. Μετά τα Galaxy Sx series, φαίνεται να έχουν θέμα και τα Google Pixel. Κανένα σύγχρονο Pixel δεν είναι ασφαλές, καθώς επηρεάζονται διάφορα μοντέλα, όπως τα Pixel 7, Pixel 7 Pro και Pixel 8 Pro.

Αυτό που κάνει αυτή την κατάσταση ακόμη χειρότερη είναι ότι δεν υπάρχει ένα συνεπές μοτίβο. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα συμπεριφορών που αναφέρονται σε διάφορες τοποθεσίες του διαδικτύου. Ορισμένες μιλούν για το πώς οι συνδέσεις δεδομένων απλά διακόπτονται από το πουθενά, ή τα μηνύματα κειμένου λαμβάνονται μαζικά μετά από αρκετή καθυστέρηση. Κάποιες άλλες τονίζουν απώλεια σήματος ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους, πάλι εντελώς ξαφνικά.

Πολλοί έχουν προσπαθήσει να πραγματοποιήσουν τη δική τους αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως το να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν Bluetooth και Wi-Fi ή να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν τη λειτουργία πτήσης, αλλά αυτές οι ενέργειες έχουν μικρή επιτυχία στη μόνιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων. Επιπλέον, εμείς από τη μεριά μας δοκιμάσαμε ακόμα και επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μια δημοσίευση στην κοινότητα της Google φαίνεται να ρίχνει φως στο ποια θα μπορούσε να είναι η βασική αιτία. Χρήστης προτείνει ότι η ενημέρωση του Μαρτίου, ή του Απριλίου, ανάλογα πότε υιοθετήθηκαν κάποιες αλλαγές από την εκάστοτε εταιρεία, έσπασε το IMS (IP Multimedia Subsystem) του Android, το οποίο είναι ένα κρίσιμο σημείο του ελέγχου των υπηρεσιών που σχετίζονται με το δίκτυο.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι η Google κυκλοφόρησε πρόσφατα την ενημέρωση Απριλίου 2024, αλλά το πρόβλημα αυτό δεν φαίνεται να αντιμετωπίζεται. Οπότε, είναι πιθανό το πρόβλημα να υπήρχε στα update Μαρτίου 2024 και άλλων εταιρειών, αλλά να μην ήταν τόσο έντονο. Το αρχείο καταγραφής αλλαγών των εκδόσεων δεν φαίνεται να αναφέρει αυτό το ζήτημα, γεγονός που καθιστά μια τεράστια παράλειψη από τη Google. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει οτιδήποτε, ούτε καν για τα Pixel.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.