Η Samsung και η Synopsys δημοσίευσαν ένα κοινό δελτίο τύπου, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για να ανακοινώσουν ότι παρήγαγαν με επιτυχία μαζικά το πρωτότυπο σχέδιο διεργασίας 3nm. Το δελτίο τύπου δεν ανέφερε συγκεκριμένα κάποιο SoC, αλλά πιστεύεται ότι η διαδικασία 3nm θα χρησιμοποιηθεί για τον Exynos 2500.

Μια νέα έκθεση υποστηρίζει ότι αυτό θα ισχύει και για το SoC που αναμένεται να εμφανιστεί στα Samsung Galaxy S25. Η έκθεση προέρχεται από το Business Korea και ισχυρίζεται ότι η Samsung σχεδιάζει να παράγει μαζικά τον Exynos 2500 χρησιμοποιώντας τη διαδικασία των 3nm και ότι ο επεξεργαστής θα εμφανιστεί στη σειρά Galaxy S25.

Η πηγή προσθέτει ότι ο Exynos 2500 μπορεί να καταλήξει να ξεπεράσει το επερχόμενο chip Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm, το οποίο επίσης αναμένεται να χρησιμοποιήσει διαδικασία 3nm. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοιους ισχυρισμούς, αλλά “παραδοσιακά” το chip της Qualcomm είναι πιο ισχυρό, ενώ ο Exynos είναι πιο αποδοτικός στην κατανάλωση ενέργειας.

Φαίνεται ότι αυτό μπορεί να συνεχίσει να ισχύει, καθώς οι αναλυτές του κλάδου προβλέπουν ότι ο Exynos 2500 των Samsung Galaxy S25 θα παρουσιάζει ανώτερη ενεργειακή απόδοση σε σύγκριση με τις τελευταίες προσφορές της Qualcomm, αλλά θα είναι πιο ισχυρός από τον ανταγωνισμό.

Το πώς συγκρίνονται τα δύο chip στην πραγματικότητα δεν θα το μάθουμε μέχρι να δούμε τα πρώτα benchmark από πραγματικές συσκευές, και να δοκιμάσουμε και εμείς κάποιες που τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, η Samsung αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Cortex-X5 της Arm στον Exynos 2500. Λέγεται ότι η Arm θέλει να κάνει τον Cortex-X5 την πιο ισχυρή CPU smartphone στην αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.