Αναμένεται να δούμε λεπτότερα bezels στη σειρά iPhone 16 χάρη στην τεχνολογία BRS (Border Reduction Structure) που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Apple για να συρρικνώσει τα bezels και στα iPad Pro 11 ιντσών και 12.9 ιντσών του 2024.

Σύμφωνα με το The Elec, η Apple ζητάει από τους προμηθευτές πάνελ να κατασκευάσουν το κάτω πλαίσιο των μοντέλων χρησιμοποιώντας BRS. Αυτό όμως προκαλεί πονοκέφαλο στους προμηθευτές . Το να γίνει το κάτω πλαίσιο λεπτότερο θα απαιτήσει από τους προμηθευτές να εργαστούν σκληρότερα για να κρύψουν κάποια κυκλώματα κάτω από το πλαίσιο.

Παράλληλα, το επάνω και το πλευρικό πλαίσιο των iPhone 16 θα μπορούσαν να γίνουν λεπτότερα χωρίς προβλήματα, γιατί η συρρίκνωση του κάτω πλαισίου θα ήταν δύσκολη λόγω προβλημάτων με την απαγωγή της θερμότητας.

Εξαιτίας της παραγωγής θερμότητας, η καλωδίωση στο κάτω μέρος των πάνελ θα πρέπει να λυγίσει προς τα κάτω και να γίνουν περισσότερες αλλαγές. Με αυτές τις αλλαγές, κανένας από τους προμηθευτές πάνελ δεν ήταν σε θέση να κατασκευάσει τις οθόνες με απόδοση αποδεκτή από την Apple.

Η έκθεση προσθέτει ότι η LG Display στρέφεται σε δύο πηγές για να αποκτήσει τα σημαντικά Display Driver IC (DDI) chip που χρειάζεται για τις οθόνες που κατασκευάζει για τη σειρά iPhone 16. Το chip ελέγχει τα εικονοστοιχεία της οθόνης μέσω ενός τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης (TFT).

Στο παρελθόν, η LG Display υπολόγιζε στην LX Semicon για τα DDI chip που χρειαζόταν, αλλά φέρεται ότι θα στραφεί στη Novatech για να λάβει το εξάρτημα αργότερα φέτος.

Η κίνηση της LG Display αποσκοπεί στη μείωση του κόστους, καθώς δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των δύο προμηθευτών, ο οποίος αναμένεται να μειώσει τις τιμές.

Η LG Display κερδίζει περισσότερες δουλειές από την Apple και αναμένει να λάβει 20% περισσότερα έσοδα από την επιχείρηση iPhone σε ετήσια βάση. Πέρυσι η LG Display παρέδωσε 52.5 εκατομμύρια οθόνες OLED στην Apple για τα iPhone.

Από την άλλη, η Samsung Display θα παραμείνει ο κορυφαίος προμηθευτής οθονών, ακόμη και με την αναμενόμενη αύξηση των παραγγελιών της LG Display. Πέρυσι η Samsung Display παρέδωσε σχεδόν 150 εκατομμύρια πάνελ OLED για iPhone.

Ο τρίτος προμηθευτής πάνελ που χρησιμοποιεί η Apple για τα iPhone, η κινεζική BOE, προμηθεύεται DDI chip από την LX Semicon, ενώ η Samsung Display παραμένει εντός της εταιρείας και προμηθεύεται τα chip της από τη Samsung Electronics System LSI.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.