Το έχουμε πει ξανά, δημιούργησαν επεξεργαστές που δεν μπορούν να ψύξουν, αν και ορισμένοι κατασκευαστές έχουν καταφέρει να μειώσουν το πρόβλημα των θερμοκρασιών. Η OnePlus είναι μία από τις εταιρείες που φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα υπερθέρμανσης ακόμα και στα πιο πρόσφατα Ace και 10R.

Χρήστες αναφέρουν ότι μετά από μία ώρα παιχνιδιού η μπαταρία πιάνει τους 43.7 βαθμούς Κελσίου και η CPU αγγίζει τους 46.5 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, ένας χρήστης δημοσίευσε βίντεο που δείχνει τη μπαταρία του Ace να πιάνει τους 44.6 βαθμούς Κελσίου με τη CPU να έχει αγγίξει τους 60.4 βαθμούς Κελσίου.

Οι χρήστες έχουν δημιουργήσει ακόμα και hashtag – #OnePlus Phones So Hot That It Burns Hands – που θέλει να δείξει ότι μόλις ένα OnePlus smartphone ζεσταθεί σου καίει τα χέρια. Ποια είναι λοιπόν η τοποθέτηση της κινέζικης κατασκευάστριας σε όλο αυτό;

Η OnePlus λοιπόν δήλωσε ότι είναι φυσιολογικό τα τηλέφωνα να ζεσταίνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και ότι οι υψηλές θερμοκρασίες που βιώνουν οι χρήστες είναι σε αναμενόμενα πλαίσια και δεν πρόκειται να επηρεάσουν την καθημερινή λειτουργία του τηλεφώνου.

Θα πει κανείς ότι είναι ένας τρόπος για να προωθήσουν τα gaming smartphones που έχουν καλύτερα συστήματα ψύξης, αλλά κάτι τέτοιο δεν βγάζει νόημα, από πολλές απόψεις.

Αρχικά, το OnePlus Ace (10R) κυκλοφόρησε με τον πειραγμένο Dimensity 8100 Max που στοχεύει σε υψηλές επιδόσεις για καλύτερη εμπειρία gaming. Επίσης, έχει το μεγαλύτερο σύστημα ψύξης που έχει χρησιμοποιήσει ποτέ η εταιρεία. Οπότε, η δήλωση του ότι οι θερμοκρασίες είναι φυσιολογικές δεν ευσταθεί. Ποιος κρατάει κάτι τόσο ζεστό όσο οι 40+ βαθμοί Κελσίου στα χέρια του, για ώρα;

Έπειτα, αν οι χρήστες στραφούν προς τα gaming smartphones, αυτό θα προκαλέσει ζημιά στις εταιρείες παιχνιδιών, γιατί το κοινό θα πιστέψει ότι ακόμα και για μεσαίων απαιτήσεων τίτλους θα πρέπει να αγοράσει ξεχωριστή συσκευή.

Σιγά μην έχουμε καμιά δεκαριά τηλέφωνα, ένα για κλήσεις, ένα για φωτογραφίες, ένα για παιχνίδια, και τα λοιπά. Υποτίθεται ότι τα smartphone είναι πολυσυσκευές που κάνουν αρκετά πράγματα σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Απλά κάντε τη δουλειά σας σωστά. Καλύτερα να βγάζετε ένα τηλέφωνο κάθε δύο χρόνια και να δουλεύει, παρά ένα κάθε λίγους μήνες και να μην μπορούν να το χρησιμοποιήσουν ως πρέπει οι χρήστες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.