Ακόμη πιο αυστηρές γίνονται οι διατάξεις σε μεγάλη Ευρωπαϊκή χώρα η οποία νομοθέτησε πρόσφατα πρόστιμα για κινητά στο αμάξι και ειδικότερα εφαρμογών που προειδοποιούν τους οδηγούς για την ύπαρξη ενός ραντάρ μέτρησης ταχύτητας στις οποίες έχουμε αναφερθεί και εδώ στο techmaniacs.gr πολλές φορές.

Στην Ισπανία συγκεκριμένα οι οδηγοί πλέον θα πρέπει να αποφεύγουν τη χρήση τέτοιων εφαρμογών καθώς σύντομα οι αλλαγές θα ενσωματωθούν στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και θα προβλέπουν ακόμη πιο βαριά πρόστιμα.

Και όμως οι πιθανότητες στο κορώνα ή γράμματα δεν είναι 50/50: Ο λόγος

Το πρόστιμο το οποίο θα φθάνει ως και τα 6.000 ευρώ και αφορά τη λειτουργία εφαρμογών που προειδοποιούν τους οδηγούς για την ύπαρξη συσκευών μέτρησης ταχύτητας, είτε αυτές είναι εφαρμογές στο κινητό είτε πιο εξειδικευμένα συστήματα.

Ανάλογες διατάξεις υπάρχουν και στη χώρα μας, προβλέποντας χρηματικό πρόστιμο που φτάνει έως και τα 2.000 ευρώ, καθώς και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για 30 ημέρες και των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος για 60 ημέρες.

Εφιάλτης! Τα smartphones επαναφέρουν φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και θα δίνεται η δυνατότητα δλδ στον αστυνομικό να ψάχνει το κινητό του καθενός προκειμένου να δει αν εχω εγκατεστημένη την “τάδε” εφαρμογή??? Με ποιο δικαίωμα??? Για κάποιο εγκατεστημένο υποσύστημα στο αυτοκίνητο ναι, το καταλαβαίνω, αλλά για το κινητό θα γίνει μεγάλος σταματάς αν περάσει κάτι τέτοιο…

  2. Οχι μεγάλε…. Και θα έχει το δικαίωμα να στο κατασχέσει, πάει για ελέγχο. Δες στην Ευρώπη τι γίνετε και κατάλαβε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.