Skip to content

Και όμως οι πιθανότητες στο κορώνα ή γράμματα δεν είναι 50/50: Ο λόγος

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
κορώνα ή γράμματα

Όλοι θεωρούμε ότι οι πιθανότητες στο κορώνα ή γράμματα είναι 50-50 όμως μια νέα έρευνα επισημαίνει ότι αυτό δεν συμβαίνει. Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές απέδειξαν σε αυτή ότι το νόμισμα έχει περισσότερες πιθανότητες να προσγειωθεί στη πλευρά που ήταν ήδη τη στιγμή που ξεκίνησε.

Εφιάλτης! Τα smartphones επαναφέρουν φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί!

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό σύμφωνα με τους ερευνητές είναι επειδή την ώρα που κάποιος πάει να αναποδογυρίσει ένα νόμισμα εισάγει μια μικρή ποσότητα ταλάντωσης στο νόμισμα με αποτέλεσμα να περνάει το περισσότερο χρονικό διάστημα που είναι στον αέρα στην αρχική του πλευρά προς τα πάνω.

Σύμφωνα με την National Post, οι ερευνητές συγκέντρωσαν 46 διαφορετικά νομίσματα από 48 άτομα για να πραγματοποιήσουν τις 350.757 προσπάθειες.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Tags: Science
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.