Πολύ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή ο προσωπικός αριθμός πολίτη, ο οποίος θα διευκολύνει τους πολίτες στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο. Όπως αναφέρει ο Οικονομικός Ταχυδρόμος, η έκδοσή του θα είναι υποχρεωτική και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή εντός του επόμενου διμήνου.

Θα αποτελείται από τα εννέα ψηφία του ΑΦΜ μας και άλλα τρία που θα επιλέξουμε σε ειδική πλατφόρμα που θα ανέβει στο gov.gr, κάτι που θα τον καταστήσει περισσότερο προσωπικό. Θα χρησιμοποιείται στις φυσικές και ηλεκτρονικές συναλλαγές του πολίτη με το Δημόσιο, θα βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτησή του και στην ασφάλεια των συναλλαγών όσο και στην ελαχιστοποίηση των στοιχείων που χρειάζεται να διατηρεί ένας δημόσιος φορέας για την εξυπηρέτησή μας.

Όταν ο πολίτης θα επισκέπτεται κάποια δημόσια υπηρεσία, μπορεί να δίνει μόνο τον αρθιμό πολίτη, χωρίς να χρειάζεται να να θυμάται αριθμό ταυτότητα, ΑΜΚΑ, ΑΦΜ κτλ. Κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει τον δικό του αριθμό ο οποίος θα αναγραφεί και πάνω στις νέες ταυτότητες.

Τι θα γίνει, όμως, με τους υπόλοιπους αριθμούς όπως είναι ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, ο αριθμός ταυτότητας, ο αριθμός διαβατηρίου; Εκεί δεν αλλάζει κάτι, δηλαδή δεν καταργούνται αλλά δεν χρειάζεται κάποιος να τους θυμάται, όπως, ήδη δεν χρειάζεται να θυμόμαστε και άλλους αριθμούς στο Δημόσιο Τομέα όπως είναι για παράδειγμα ο αριθμός στο Μητρώο Πολιτών.

Ένα πρόσθετο όφελος με την εισαγωγή του προσωπικού αριθμού είναι και ότι ο πολίτης θα αποκτήσει ενιαία εικόνα στα επιμέρους μητρώα του Δημοσίου καθότι μέχρι σήμερα μπορεί να υπάρχουν διαφορές μεταξύ επιμέρους στοιχείων. Για παράδειγμα το όνομα Κωνσταντίνος, Κώστας, Ντίνος που μπορεί να αναφέρονται στο ίδιο άτομο αλλά γράφεται με διαφορετικό τρόπο.

Cosmote: Οι καταχρήσεις με τις κάρτες SIM έφεραν την παύση τους!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ήρθαν οι ταυτότητες. Να και ο αριθμός του “θηρίου”…. Άντε και καλό τσιπαρισμα!

    Κοινωνία της παρακμής! Όλα τα είχε η Μαριορη….ο προσωπικός αριθμός της έλειπε….και ο ολοκληρωτισμός και η ψηφιακή σκλαβιά καλά κρατούν!
    Τέρμα η προσωπικότητα του ανθρώπου , τέρμα η μοναδικότητα….τέρμα η αυτονομία….
    Όλοι για όλους θα είμαστε απλά ένα…… νούμερο!
    Κυριολεκτικά και μεταφορικά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.