Τα Windows 10 και Windows 11 παρέχουν τη δυνατότητα να προβείς στο reset του PC/laptop, δίνοντάς σου βέβαια την επιλογή, είτε να προβείς στην οριστική διαγραφή των δεδομένων σου, είτε να τα διατηρήσεις. Ωστόσο, όπως ανακάλυψε πρόσφατα ο Rudy Ooms, ένας Microsoft MVP, το wipe των δεδομένων δεν τα διαγράφει στις εκδόσεις Windows 10 και Windows 11 version 21H2.

Το reset είναι χρήσιμο σε περιπτώσεις για παράδειγμα που θέλεις να δώσεις τo PC σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, είτε να πουλήσεις το PC. Ο Ooms ανακάλυψε ότι η σχετική λειτουργία διαγραφής άφησε πίσω της δεδομένα χρήστη στις τελευταίες εκδόσεις των Windows 10 και Windows 11.

Τόσο το remote όσο και το local wiping, καθώς και το Fresh Start σε συσκευές που εκτελούν την έκδοση 21H2 του λειτουργικού συστήματος άφηναν πίσω τους δεδομένα χρήστη στο φάκελο Windows.old. Οι ίδιες διαδικασίες στα Windows 10 21H1 καθάρισαν όλα τα δεδομένα χρήστη από τον φάκελο Windows.old όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα ghacks.

Cosmote Neo: Μειώνει τις τιμές κατά 50 ολόκληρα λεπτά του ευρώ και διπλασιάζει τα GB

Δεν θα πιστέψεις πόσο εύκολα σπάει στη μέση το OnePlus 10 Pro (video)

Με πληροφορίες από ghacks.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.