Το Facebook προβαίνει σε συλλογή του ιστορικού κλήσεων και των SMS από τις Android συσκευές για χρόνια. Αυτό αναφέρουν στο Twitter ορισμένοι χρήστες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι στο αρχείο των δεδομένων τους που κατέβασαν από το Facebook, υπάρχει ιστορικό κλήσεων και μηνυμάτων μηνών. Πρόκειται για εκείνους τους χρήστες, οι οποίοι θορυβήθηκαν από το πρόσφατο σκάνδαλο της  Cambridge Analytica και προέβησαν στο downaload των δεδομένων τους. Και οι ανακαλύψεις τους σε αυτά, ήταν κάτι που ανησύχησε πολλούς.

Από την μεριά του το Ars Technica μεταδίδει πως το Facebook απαιτεί πρόσβαση στις επαφές, στα δεδομένα SMS και στο ιστορικό κλήσεων για να βελτιώσει τον αλγόριθμο των προτεινόμενων φίλων, προκειμένου να μπορέσει να ξεχωρίσει τους πραγματικούς φίλους, από αυτούς που έχετε στα πλαίσια της εργασίας σας. Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται μέσω του  Messenger και που ζητά από τους χρήστες να αποτελέσει το default SMS app. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι το Messenger έκανε κάτι τέτοιο εδώ και αρκετά χρόνια, τότε που τα permissions του Android ήταν πιο χαλαρά.

Διάβασε ακόμη στο techmaniacs.gr:  How to: Πως να χρησιμοποιήσεις το Facebook, δίνοντας όσο το δυνατόν ελάχιστα προσωπικά στοιχεία

Το Facebook από την μεριά του απάντησε σε αυτά τα ευρήματα, τονίζοντας ότι αποτελεί συνήθη πρακτική για τις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό κλήσεων, όταν ανεβάζετε τις επαφές σας σε social apps. Ωστόσο, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει σε iOS συσκευές. Η πλειοψηφία των iOS apps δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό κλήσεων ή σε μηνύματα SMS, με το Facebook iOS app να μην μπορεί να λάβει τέτοιες πληροφορίες σε ένα iPhone.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.