Αν είχατε επαφή με το διαδίκτυο τη δεκαετία του 1990, θυμάστε την κακοφωνική κραυγή του μόντεμ κατά τη σύνδεση και την αναμονή λεπτών ή και ωρών για το κατέβασμα μιας εικόνας ή ενός τραγουδιού. Τα πονταρίσματα ήταν χαμηλά και δεν είχε σημασία αν είχατε έναν ISP ή όχι. Σήμερα, το διαδίκτυο έχει γίνει πυλώνας της ζωής μας και το να ζεις χωρίς ευρυζωνική σύνδεση σημαίνει κυριολεκτικά αποκομμένος από πολλές ευκαιρίες. Ευτυχώς, η FCC λέει ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές συνδέσεις αυτές τις μέρες, αλλά αυτό που σημαίνει “ευρυζωνικότητα” θα μπορούσε να αλλάξει.

Το πρότυπο με το οποίο κρίνουμε την ευρυζωνική κάλυψη βασίζεται στον τρέχοντα ορισμό της FCC για την ευρυζωνική σύνδεση, που ορίστηκε το 2015: 25Mbps λήψη, 3Mbps ανέβασμα, αυτό είναι αρκετό μόλις για να συμμετάσχετε σε μια ομαδική κλήση στο Zoom στα 720p. Ο πρώην πρόεδρος Tom Wheeler κατάργησε αυτό το πρότυπο και ο διάδοχός του, Ajit Pai, το διατήρησε στη θέση του κατά τη διάρκεια της θητείας του. Αλλά η σημερινή πρόεδρος Jessica Rosenworcel έχει επισημάνει ότι θέλει να αλλάξει αυτόν τον ορισμό σε 100/20 στο εγγύς μέλλον και τα 1.000/500 να γίνουν εθνικός στόχος.

Ο αριθμός είναι σημαντικός επειδή η FCC είναι υποχρεωμένη από το νόμο να διασφαλίσει ότι όλοι οι Αμερικανοί έχουν πρόσβαση στο ευρυζωνικό διαδίκτυο. Η αλλαγή του ορισμού της ευρυζωνικότητας σημαίνει ότι είτε οι παραδοσιακοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα πρέπει να βελτιώσουν το παιχνίδι τους, είτε η FCC θα πρέπει να βουτήξει το δάχτυλό της στην αγορά για να εγγυηθεί την ευρυζωνική κάλυψη — όπως με τα περισσότερα πράγματα που αφορούν τη ρύθμιση των επιχειρήσεων, αυτό πιθανότατα θα σημαίνει και τα δύο.

Πολλοί ήταν αναστατωμένοι πέρυσι όταν ο Pai αρνήθηκε να αλλάξει τα πρότυπα. Η Rosenworcel ήταν στην πραγματικότητα μια από εκείνες τις φωνές που εξέθεσαν τη “μπερδεμένη” θέση του αφεντικού της σε μια καυστική διαφωνία με εκατομμύρια μαθητές που δεν είχαν πρόσβαση στο Διαδίκτυο κάνοντας τα μαθήματά τους μπροστά σε βιβλιοθήκες ή καφετέριες.

Μην περιμένετε να έρθει σύντομα η αλλαγή, και ειδικά να περάσει τα σύνορα των ΗΠΑ και να την εφαρμόσουν περισσότερες χώρες και κράτη. Το επόμενο βήμα, το οποίο θα δούμε σύντομα, είναι η FCC να εκδώσει μια Ειδοποίηση Έρευνας που θα έδινε περισσότερες λεπτομέρειες και το υπόβαθρο του σχεδίου και θα προσκαλούσε το κοινό να σχολιάσει. Η επιτροπή θα πρέπει επίσης να διεξαγάγει ψηφοφορία για επέλθει συμφωνία στην αλλαγή, κάτι που δεν είναι πιθανό να συμβεί χωρίς έναν πέμπτο επίτροπο στο ταμπλό για να σπάσει μια πιθανή ισοπαλία 2-2 – αυτή η θέση έχει μείνει κενή από τότε που έφυγε ο Pai.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.