Το θέμα με τη Huawei ξεκίνησε πριν από ένα και πλέον χρόνο. Στο ενδιάμεσο, η Αμερικάνικη FCC τα έβαλε και με τη ZTE, ζητώντας να χαρακτηριστούν και οι δύο εταιρείες ως “κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια”.

Τελικά, η FCC τα κατάφερε και πλέον οι Huawei και ZTE χαρακτηρίζονται και αποτελούν “απειλές για την εθνική ασφάλεια” των ΗΠΑ. Επιπλέον, κανένας πάροχος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα του Universal Service Fund για την αγορά ή τη συντήρηση εξοπλισμού που προέρχεται από τις κινέζικες εταιρείες.

Ειδικά στην περίπτωση της Huawei, που έχει μπει στη μαύρη λίστα και οι συναλλαγές των Αμερικανικών εταιρειών μαζί της είναι μία δύσκολη υπόθεση, το όλο θέμα είναι εντελώς συμβολικό. Ωστόσο, με αυτή την κίνηση η FCC κλείνει ακόμα μία πόρτα για την κινέζικη εταιρεία, και παράλληλα εμποδίζει τη συμμετοχή της ZTE στα δίκτυα των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της FCC, Ajit Pai, δήλωσε ότι η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας ενός μεγάλου πλήθους αποδεικτικών στοιχείων, επισημαίνοντας ότι φέρεται να υπάρχουν στενοί δεσμοί των Huawei και ΖΤΕ με την κυβέρνηση της Κίνας η οποία ζητά να συμμορφώνονται με τους κινέζικους νόμους που απαιτούν τη συνεργασία τους με τις υπηρεσίες κατασκοπίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.