Η Google εφάρμοσε πρόσφατα αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία tap-to-pay, απαιτώντας ξεκλείδωμα της συσκευής για κάθε συναλλαγή, ανεξάρτητα από το ποσό. Οι χρήστες παρατήρησαν επίσης συνεχείς δοκιμές στο Google Wallet για πιο συχνές επαληθεύσεις ταυτότητας.

Σύμφωνα με τη Google, οι πληρωμές λιανικής θα προχωρούν μόνο εάν έχει χρησιμοποιηθεί μια πρόσφατη μέθοδος επαλήθευσης, όπως δακτυλικό αποτύπωμα ή PIN. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν βιώσει μικρότερα χρονικά πλαίσια για την εκ νέου επαλήθευση, με ορισμένους να αναφέρουν την ανάγκη εκ νέου επαλήθευσης εντός λεπτών, ακόμη και για διαδοχικές συναλλαγές.

Για παράδειγμα, χρήστες του Pixel 8 παρατήρησαν προτροπές για εκ νέου πιστοποίηση περίπου τρία λεπτά μετά το αρχικό ξεκλείδωμα με δακτυλικό αποτύπωμα. Επιπλέον, μια νέα προτροπή ασφαλείας εντός της εφαρμογής Google Wallet υποδεικνύει την ανάγκη για έλεγχο ταυτότητας πριν από την ολοκλήρωση των συναλλαγών.

Οι δοκιμές σε πολλές συσκευές υποδεικνύουν ότι οι αλλαγές αυτές δεν είναι ομοιόμορφες, υποδεικνύοντας συνεχιζόμενο πειραματισμό ή περιορισμένη εφαρμογή.

Google Waller Verify

Αντίθετα, το σύστημα Apple Pay απαιτεί έλεγχο ταυτότητας για κάθε συναλλαγή από το πρώτο πάτημα μέχρι την πληρωμή, αποδεικνύοντας μια αυστηρότερη προσέγγιση ασφαλείας. Ενώ το Google Wallet στις συσκευές Android κινείται προς ένα παρόμοιο μοντέλο, εξακολουθεί να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία από το Apple Pay.

Οι εξελίξεις αυτές αντικατοπτρίζουν την αφοσίωση της Google στην ενίσχυση της ασφάλειας των συναλλαγών tap-to-pay, αν και με κάποιες επιπτώσεις στην ευκολία των χρηστών. Καθώς τα ψηφιακά συστήματα πληρωμών εξελίσσονται, η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ ασφάλειας και εμπειρίας του χρήστη παραμένει ζωτικής σημασίας για εταιρείες όπως η Google.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.