Τα Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S23 Ultra, Google Pixel Fold, και Samsung Galaxy Z Fold 5, έχουν ένα κοινό στοιχείο, είναι τέσσερα από τα πιο ακριβά premium high-end smartphones της αγοράς. Βίντεο δείχνει αυτά τα τέσσερα τηλέφωνα με μία απαιτητική δοκιμή αντοχής, συμπεριλαμβανομένης μιας πτώσης από τα 180 εκατοστά.

Όταν ξοδεύεις μία μικρή περιουσία για την αγορά μιας συσκευής, θες να μπορεί να αντέξει τις συνθήκες της καθημερινότητας σου, όποιες και αν είναι αυτές. Αν και δύσκολα θα σου πέσει το smartphone από ύψος 180 εκατοστά, είναι βέβαιο ότι σε όλους έχει πέσει κάποια στιγμή από τα χέρια ή κάποιο έπιπλο – μιλάμε για αποστάσεις έως και 1 μέτρο.

Το ερώτημα λοιπόν είναι το εξής, κατά πόσο τα Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy S23 Ultra, Google Pixel Fold, και Samsung Galaxy Z Fold 5 μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες πτώσεις; Τα δύο πρώτα έπεσαν με την πρόσοψη και την πλάτη, σε δύο διαφορετικές δοκιμές. Από την άλλη, τα foldable έπεσαν δύο φορές με την κύρια οθόνη και μία με την εξωτερική.

Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, όλες οι συσκευές είχαν κάποιου επιπέδου ζημιά. Δεν είχαν σπασίματα μόνο στις οθόνες τους, αλλά και στις πλάτες. Το μόνο, κυριολεκτικά, που επιβίωσε χωρίς ουσιαστική ζημιά είναι οι εσωτερικές οθόνες των δύο foldable smartphones, γιατί οι εξωτερικές τους έσπασαν αντίστοιχα με αυτές των κλασικών premium smartphones.

Τέσσερα Ακριβά Smartphones Σπάνε Σε Βίντεο

Ίσως το πιο αξιοσημείωτο κομμάτι είναι ότι το module του Apple iPhone 15 Pro Max έσπασε, αλλά αυτό του Samsung Galaxy S23 Ultra δεν έπαθε κάτι, το ίδιο και τα module των Google Pixel Fold και Samsung Galaxy Z Fold 5. Το βίντεο αναφέρει στοιχεία σχετικά με το πόσο συχνά οι χρήστες σπάνε τις οθόνες των συσκευών τους και τα κόστη επισκευής των τεσσάρων smartphones της δοκιμής.

Το 34% των Αμερικάνων έσπασαν τις οθόνες των συσκευών τους το περασμένο έτος. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι καλούνται να επιδιορθώσουν ή να αντικαταστήσουν το τηλέφωνο τους. Οι Αμερικάνοι έχουν ξοδέψει πάνω από 17.2 δισεκατομμύρια δολάρια για επισκευές ή αντικαταστάσεις συσκευών. Το βίντεο τονίζει έντονα πόσο σημαντική είναι η επιπλέον προστασία σε τέτοια smartphones.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει, και με βάση πολλές αναφορές και στοιχεία, το κόστος επισκευής των smartphones έχει μειωθεί με τα χρόνια, αλλά το κόστος των συνολικών υπηρεσιών έχει αυξηθεί αρκετά. Η αντικατάσταση οθόνης στα τηλέφωνα που συμμετείχαν στη δοκιμή δεν είναι καθόλου οικονομική και διαμορφώνεται ως εξής – ανάλογα το επίπεδο της ζημιάς:

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.