Η τεχνολογία του Blockchain περιλαμβάνει πολλά περισσότερο από κρυπτονομίσματα αυτές τις μέρες. Και ενώ αυτά τα νομίσματα είναι μακράν η πιο διάσημη περίπτωση χρήσης του blockchain, οι δυνατότητές του υπερβαίνουν κατά πολύ την απλή μεταφορά χρημάτων.

Η βιομηχανία παιχνιδιών, για παράδειγμα, ήταν πάντα αρκετά αμφίρροπη στο θέμα των blockchain λόγω μιας σειράς θεμάτων που προέκυπταν. Πολλοί παίκτες αισθάνονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για την προστασία των δεδομένων τους, τις δόλιες δραστηριότητές άλλων παικτών, τα υψηλά τέλη και, πάνω απ ‘όλα, τις άδικες και κρυφές αποδόσεις.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το P2P δεν σημαίνει μόνο peer-to-peer αλλά σημαίνει player-to-player. Όπως συμβαίνει και με τις άλλες βιομηχανίες P2P που εισβάλλει το blockchain, όπως η FinTech (financial technology), υπάρχουν ήδη πολλοί τρόποι με τους οποίους εφαρμόζεται η τεχνολογία του για την επίλυση αυτών των ζητημάτων και σε πολλές άλλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία  παιχνιδιών.

Μείωση της απάτης

Η βιομηχανία παιχνιδιών υποφέρει πολύ από την ηλεκτρονική απάτη. Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της τεχνολογίας του blockchain είναι ότι επιτρέπει την ασφαλή κρυπτογράφηση δεδομένων. Επιπλέον, όλα είναι εντελώς προσιτά και διαφανή για τον παίκτη. Με άλλα λόγια, το blockchain είναι μια “από μηχανής θεός” για χώρους όπως τα online καζίνο, τις λοταρίες και σχεδόν οτιδήποτε βασίζεται στην παραγωγή τυχαίων αριθμών.

Επιπλέον, οι χάκερ θα έχουν ιδιαίτερες δυσκολίες, εάν είναι ακόμη και δυνατό, να καταστρέψουν ένα αποκεντρωμένο δίκτυο blockchain, διασφαλίζοντας έτσι ότι τα δεδομένα του gamer παραμένουν ασφαλή. Αυτό είναι εγγενές χαρακτηριστικό της τεχνολογίας κατανεμημένου δικτύου, όπου οι κόμβοι στο blockchain διατηρούν τις κατανεμημένες βάσεις δεδομένων με κοινό τρόπο και κάθε κόμβος έχει τις πλήρεις πληροφορίες σε ολόκληρη τη βάση δεδομένων.

Οι αγορές εντός των παιχνιδιών θα είναι πανεύκολες

Οι αγορές μέσω παιχνιδιών είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και αποτελούν έναν από τους κύριους τρόπους για τους προγραμματιστές παιχνιδιών να κερδίζουν έσοδα από την αυξανόμενη βάση χρηστών τους, κρατώντας τους στην επιχείρηση και κρατώντας τους παίκτες να παίζουν.

Το να επιτρέπεται στους παίκτες να αγοράζουν στοιχεία εντός του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας ένα αποκλειστικό κρυπτονόμισμα εξαλείφει τους μεσάζοντες και τις καθυστερήσεις. Με άλλα λόγια, οι παίκτες θα μπορούν να αγοράζουν τα αντικείμενα τους στο παιχνίδι αμέσως και με μειωμένο κόστος.

Μοναδικά διαλειτουργικά προφίλ παικτών

Εάν το παιχνίδι αναπτύσσεται στο blockchain, οι παίκτες του θα είναι σε θέση να παίρνουν τη μοναδική τους ταυτότητα από το ένα παιχνίδι στο άλλο. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να συναλλάσσονται με τα κρυπτονομίσματά τους σε διάφορα παιχνίδια από την ίδια δημόσια ταυτότητα.

Αυτό δημιουργεί απίστευτη ευελιξία και διαλειτουργικότητα μεταξύ των πλατφορμών, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες και τους περιορισμούς των υφιστάμενων κεντρικών λύσεων.

Ολική ιδιοκτησία των assets

Στην πλειοψηφία των υφιστάμενων λύσεων παιχνιδιών, οι παίκτες δεν κατέχουν πραγματικά τις αγορές τους στο παιχνίδι. Ένα ξεχωριστό όφελος των παιχνιδιών που θα προγραμματιστούν με τη χρήση ενός blockchain είναι ότι επιτρέπουν στους παίκτες να κρατούν πραγματικά την κυριότητα των περιουσιακών τους στοιχείων χρησιμοποιώντας smart contracts για να διαχειρίζονται τις συναλλαγές εντός του παιχνιδιού.

Αυτά τα smart contracts εκτελούνται αυτόματα κατά την εκπλήρωση προκαθορισμένων συνθηκών και, όπως συμβαίνει με κάθε άλλo smart contract, τα αποτελέσματα δεν μπορούν να αντιστραφούν.

Είναι το blockchain μια βιώσιμη λύση για το gaming;

Καθώς οι τεχνολογίες έρχονται και παρέρχονται καθημερινά και πράγματα που πριν από μια δεκαετία έμοιαζαν απίστευτα και απίθανα, έτσι και το blockchain είναι τώρα εδώ και η βιομηχανία μπορεί να το εκμεταλλευτεί στο έπακρον. Τόσο οι πόροι όσο και η τεχνογνωσία είναι παρόντες ώστε να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες για τον gamer. Σε 20 χρόνια από τώρα ίσως να μιλάμε για τη φούσκα του blockchain, αλλά δε θα χάσουμε τίποτα να παίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε με αυτή τη φούσκα, τώρα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.