Η Google διέθεσε τα AI Overviews στο Search που έχουν ως στόχο να προσφέρουν στον χρήστη συμπυκνωμένη γνώση για αυτό που αναζητά. Πώς; Με απλά λόγια, η AI συγκεντρώνει πληροφορίες από όλο το διαδίκτυο και βάσει τον αποτελεσμάτων δημιουργεί σύνοψη των πληροφοριών και δίνει μία πλήρη απάντηση στον χρήστη.

Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο ως χαρακτηριστικό, αλλά η προεπιλεγμένη ενεργοποίηση και χρήση του καταργούν την ελευθερία των χρηστών στο διαδίκτυο. Κάποιοι μιλούν ακόμα και για κατάργηση της ελευθερίας του λόγου, αλλά ίσως αυτό είναι κάπως υπερβολικό.

Η Google δίνει τη δυνατότητα να μην βλέπεις τα AI Overviews και να πλοηγείσαι στο διαδίκτυο και το Search με τον παλιό, κλασικό, παραδοσιακό τρόπο, που επιτρέπει να βλέπεις ό,τι θες. Οπότε, όλη η πληροφορία του διαδικτύου είναι διαθέσιμη, αλλά πίσω από μία “πόρτα”.

Ωστόσο, ακόμα και αν δεν θες απλά την ελευθερία σου πίσω και δεν σε πειράζει να “ανοίγεις την πόρτα” σε κάθε σου αναζήτηση, δυστυχώς τα AI Overviews του Google Search έχουν πάθει Bard… Τα δεδομένα που δίνουν μπορεί να είναι λανθασμένα, δυσνόητα, και τα λοιπά.

Μεγάλη επιτυχία! Η AI της Google προτείνει να πίνετε 2 λίτρα ούρα την ημέρα!

Οπότε, είτε θες απλά να δεις ελεύθερα ό,τι υπάρχει στο διαδίκτυο, χωρίς να τα κόβει η Google, είτε θες να δώσεις λίγο χρόνο στα AI Overviews να βελτιωθούν, συνέχισε να διαβάζεις για να σου πω πώς τα απενεργοποιείς και επαναφέρεις το παλιό, καλό διαδίκτυο.

Αν θες να απενεργοποιείς το χαρακτηριστικό σε κάθε αναζήτηση, δεν έχεις παρά να πατήσεις το φίλτρο “Web”, το οποίο μπορεί να είναι κρυμμένο και πίσω από το “More”. Πολύ απλά, αυτό το φίλτρο καταργεί τα ΑΙ χαρακτηριστικό και προσφέρει μόνο αποτελέσματα από ιστοσελίδες.

Κατά τα άλλα, υπάρχουν extension που απενεργοποιούν τα AI Overviews στο Google Search, όπως το “Bye, Bye Google AI extension” για τον Chrome, ενώ μπορείς πάντα να αλλάξεις την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του browser και να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτή της Google.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.