Αυτή τη στιγμή διεξάγεται το Google I/O 2024 και μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις είναι η νέα αναζήτηση Google η οποία κάνει το ντεμπούτο της σήμερα. Εν ολίγοις εισάγει τη generative AI στα αποτελέσματα αναζήτησης για να σου παρέχει AI περιλήψεις ανάλογα με το ερώτημα που θα την υποβάλλεις.

Ο λόγος για τα AI Overviews όπως αποκαλούνται που θα είναι πλέον η default επιλογή στην αναζήτηση όταν κάποιος πάει να αναζητήσει κάτι. Η νέα εμπειρία της αναζήτησης, powered by Gemini, θα σου προσφέρει τα περισσότερα ερωτήματα με AI Overviews και ενώ τα παραδοσιακά αποτελέσματα θα βρίσκονται προς τα κάτω.

Ο νέος Google Chrome με το Gemini είναι επισήμως εδώ!

 

Οι περιλήψεις αυτές θα περιλαμβάνουν και links προς χρήσιμες ιστοσελίδες σχετικές με το ερώτημά του, αν και δεν εμφανίζονται συνήθως ή εμφανίζονται μόλις πιέσεις για να επεκτείνεις την AI-generated απάντηση. Η Google κυκλοφορεί σήμερα το χαρακτηριστικό στην Αμερική και θα γίνει διαθέσιμο σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέχρι το τέλος του 2024. H εταιρεία ανακοίνωσε ότι στους αμέσως επόμενες εβδομάδες – μήνες θα φθάσει και σε πλήθος άλλων χωρών.

Δείτε όλα τα νέα του Google I/O 2024 εδώ

Φυσικά, ένας μεγάλος κίνδυνος από την εν λόγω αλλαγή είναι η μείωση του traffic που λαμβάνουν οι ιστοσελίδες από την αναζήτηση. Συγκεκριμένα, πλήθος sites αναμένεται να χάσουν ένα 25% τουλάχιστον, μέχρι τη διάθεση του χαρακτηριστικού παντού. Δες το βίντεο όπου παρουσιάζεται η νέα αναζήτηση.

H Google δεν σταματάει εδώ όμως. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα κυκλοφορήσει και πλήθος άλλων AI χαρακτηριστικών στις περιλήψεις. Συγκεκριμένα θα υπάρχει μια αρχική απάντηση, καθώς και μια πιο απλή, με πιο βατή γλώσσα και πιο σύντομη. Ενώ τέλος θα υπάρχει και η πιο αναλυτική επιλογή (Break it Down). Τέλος η Google Search AI όπως αποκαλείται η νέα αναζήτηση, θα μπορεί να απαντήσει και σημαντικά πιο δύσκολα ερωτήματα σύντομα, ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι να της ζητήσεις να βρει ένα γυμναστήριο κοντά σου που είναι δημοφιλές με τους ντόπιους και έχει και εκπτώσεις για νέα μέλη.

google search generative ai

Τέλος θα μπορείς με βίντεο που θα τραβήξεις να τη ρωτήσεις πως γίνονται συγκεκριμένα πράγματα.

google search ai video

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.