Όπως είχαμε γράψει και πριν από λίγες ώρες, το Google TV έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο ολοκαίνουργιο Chromecast και αν και δεν αποτελεί απλά και μόνο έναν αντικαταστάτη στη homescreen, οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι σε αυτόν τον τομέα. Αν θέλεις να έχεις και εσύ το νέο UI σε οποιαδήποτε Android TV συσκευή, θα πρέπει να ακολουθήσεις τον συγκεκριμένο οδηγό.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το 9to5google, το sideloading του Google TV launcher APK σε μια Android TV συσκευή, δεν κάνει απολύτως τίποτα, ωστόσο όμως με λίγη προσπάθεια μπορείς να τα καταφέρεις. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο Reddit, θα χρειαστεί να απενεργοποιήσεις τον ενσωματωμένο Android Tv launcher για να τον αντικαταστήσει η νέα Google TV homescreen.

Αρχικά θα χρειαστείς το apk για το Google TV Home. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνεις sideload την εφαρμογή, με μια από τις πιο εύκολες μεθόδους να είναι ένα απλό app που αποκαλείται Send Files to TV για τη μεταφορά και στη συνέχεια τη χρήση του FX File Explorer για να πραγματοποιήσεις την εγκατάσταση.

Σε αυτό το σημείο θα χρειαστείς ένα PC με ADB support. Πήγαινε στην Android TV συσκευή και κάνε αναζήτηση για το Device Preferences στο Settings Menu.  Κάτω από το About  κάνε scroll down στην Build version και πίεσε επαναλαμβανόμενα μέχρι να ενεργοποιηθούν οι Developer Options. Σε αυτό το σημείο, πήγαινε στο Device Prederences menu και άνοιξε τα Develoepr options. Θα χρειαστεί να ενεργοποιήσεις τόσο τα USB Debugging όσο και το Network Debugging. Ακολούθως πηγαίνουμε στο Settings Menu – Device Preferences- About και πατάμε στο status για να πάρουμε την IP διεύθυνση.

Πλέον είσαι έτοιμος να τρέξεις ορισμένες εντολές

  • Αρχικά, θα χρειαστείς να συνδεθείς στη συσκευή με τη χρήση του adb connect και την IP διεύθυνση. Μόλις τρέξεις την εντολή, η Android TV συσκευή θα σε ρωτήσει αν θέλεις να επιτρέψεις να συνδεθεί ο υπολογιστής.

adb connect [εισαγωγή του IP address]

  • Μόλις έχεις συνδεθεί, μπορείς να απενεργοποιήσεις τον stock launcher. Βεβαιώσου σε αυτό το σημείο, ότι ο νέος Google TV homescreen launcher είναι ήδη εγκατεστημένος σε αυτό το σημείο.

adb shell pm uninstall –user 0 com.google.android.tvlauncher

  • Σε αυτό το σημείο, η νέα Google TV Homescreen θα πρέπει να είναι διαθέσιμη. Αν θέλεις να πραγματοποιήσεις την μετάβαση στην Android TV homescreen, τρέξε την αντίστοιχη εντολή. Κάτι τέτοιο θα διαγράψει τις επιλογές της Android TV homescreen αλλά θα σταματήσει την Google TV homesreen να αναλαμβάνει.

adb shell cmd package install-existing com.google.android.tvlauncher

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσουμε, ότι η μετάβαση στη νέα homescreen, δεν συνεπάγεται και απουσία προβλημάτων.  Επιπλέον, η Google TV είναι exclusive στις ΗΠΑ, επομένως ίσως να έχεις προβλήματα σε άλλες συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.