Η πλατφόρμα του Android TV έχει μεγαλώσει με ραγδαίους ρυθμούς όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά η έλλειψη hardware εκ μέρους της εταιρείας έχει κάνει πολλούς να αναρωτηθούν ποιο θα είναι το μέλλον. Πριν από μερικές ημέρες, η ερώτηση αυτή απαντήθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.  Το νέο Chromecast έφθασε επισήμως, με μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα, το Google TV, το οποίο θα αντικαταστήσει το Android TV παντού τα επόμενα δυο χρόνια.

Από τεχνική άποψη, το Google TV συνεχίζει να είναι Android TV. Στην ουσία, έχει δημιουργηθεί πάνω στο Android TV 10. Ωστόσο, δεν αποτελεί απλά μια νέα παραλλαγή, σχεδιασμένη για το hardware της Google.  Θα είναι η TV πλατφόρμα που η εταιρεία θα χρησιμοποιεί στις συσκευές της και θα την κάνει διαθέσιμη σε τρίτες συσκευές.  Από το 2021, η Google TV θα  αρχίσει να εμφανίζεται σε set top boxes, dongles και smart TVs  από τους συνεργάτες hardware της Google. Μέχρι το 2022, όλες οι Android TV retail συσκευές θα χρησιμοποιούν τη νέα πλατφόρμα. Όσον αφορά τις τρέχουσες Android TV συσκευές, είτε θα αναβαθμιστούν στη νέα εμπειρία, ή θα υιοθετήσουν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά της στην πάροδο του χρόνου. Με λίγα λόγια, για κάποιο χρονικό διάστημα οι δυο εμπειρίες θα συνυπάρχουν.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.