Η Samsung καταβάλλει σοβαρές προσπάθειές για να ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις των επιχειρήσεων και προϊόντων της στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας απορριπτόμενα δίχτυα αλιείας για την κατασκευή των προϊόντων της και εφαρμόζοντας άλλα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόσφατα έλαβε Platinum πιστοποίηση από τη Alliance for Water Stewardship (AWS) για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Προηγουμένως, της έχουν απονεμηθεί πολλαπλά βραβεία και πιστοποιήσεις για τις προσπάθειές της προς ένα βιώσιμο περιβάλλον.

Η σειρά Galaxy S23 κάνει επίσης χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών από απορριπτόμενα δίχτυα αλιείας σε περισσότερα εξαρτήματα. Το Galaxy S23 Ultra έχει 80% ανακυκλωμένο PET, 20% pre-consumer ανακυκλωμένο γυαλί και 20% ανακυκλωμένο πλαστικό που συλλέχθηκε από τους ωκεανούς.

Όλες αυτές οι προσπάθειες είναι σύμφωνες με την αποστολή της Samsung να απορρίψει 15 τόνους απορριπτόμενων αλιευτικών διχτυών από τον ωκεανό μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Samsung άρχισε να χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο πλαστικό με τη σειρά Galaxy S22 και συνεχίζει σε συσκευές όπως το Galaxy S23, τα Galaxy Buds, τα tablets, τους υπολογιστές και άλλα.

Ο νοτιοκορεατικός τεχνολογικός γίγαντας έχει επίσης συνεργαστεί με ομοϊδεάτες του, όπως η Hanwha Compound και η DSM, για την ανάπτυξη οικολογικών υλικών που χρησιμοποιούν τα απορριπτόμενα δίχτυα ψαρέματος στον ωκεανό.

Όπως σημειώνεται στο επίσημο infographic blog, αν η Samsung χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα δίχτυα αλιείας για την παραγωγή 1 μετρικού τόνου πλαστικού μπορεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 25%. Επίσης, η παραγωγή προϊόντων με τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών ισοδυναμεί με τη φύτευση 120 πεύκων ηλικίας 30 ετών.

Η Samsung έχει ενσωματώσει το SmartThings και άλλα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις τηλεοράσεις, τις οθόνες και τις οικιακές συσκευές της για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Η σειρά πλυντηρίων Bespoke της διαθέτει αναβαθμισμένη ενεργειακή απόδοση και χαρακτηριστικά AI για τη μείωση των μικροπλαστικών. Η Samsung Electronics προσφέρει επίσης ένα τηλεχειριστήριο SolarCell, το οποίο είναι κατασκευασμένο από 24% ανακυκλωμένο πλαστικό και φορτίζει χρησιμοποιώντας το φως της ημέρας και το εσωτερικό φως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.