Ορισμένοι χρήστες του Google Wallet αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι το Πορτοφόλι Google αρχίζει να τους ζητά να ξεκλειδώσουν πάντα τις συσκευές τους ανεξάρτητα από το ποσό της συναλλαγής. Σε ορισμένες χώρες, οι χρήστες δεν χρειάζεται να ξεκλειδώσουν τη συσκευή τους για μικρότερες πληρωμές. Για παράδειγμα, στο Βέλγιο το όριο είναι 25 ευρώ, στη Γαλλία 30 και στη Γερμανία 50, ενώ στην Ελλάδα το εν λόγω όριο είναι 50 ευρώ.

Χωρίς τραπεζικό σύστημα για 4 ημέρες: Οι συναλλαγές που επηρεάζονται

Πολλοί Ευρωπαίοι χρήστες έχουν αρχίσει ήδη να εντοπίζουν την εν λόγω αλλαγή. Κάθε συναλλαγή, ανεξάρτητα του ποσού απαιτεί ξεκλείδωμα της συσκευής. Πρόκειται για ένα μέτρο ασφαλείας που βάζει η Google και σίγουρα για όσους επηρεάζονται θα χρειαστούν κάποιο χρόνο προσαρμογής.

Να τι αναφέρει συγκεκριμένα η εταιρεία στην επίσημη σελίδα υποστήριξη:

Σύντομα, η πιστωτική και η χρεωστική κάρτα σας δεν θα χρεώνονται για πληρωμές λιανικής, εκτός αν έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα μια μέθοδο επαλήθευσης, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα ή το PIN σας. Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να πρέπει ήδη να κάνουν επαλήθευση για να πραγματοποιήσουν μια πληρωμή. Αν σας ζητηθεί να επαληθεύσετε την ταυτότητά σας, ολοκληρώστε τα βήματα επαλήθευσης στη συσκευή σας, για να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αναρωτιέμαι πόσοι έχουν ενεργοποιημένη αυτή την δυνατότητα στην Ελλάδα. Προσωπικά θεωρώ απαραίτητο να εγκρίνω καθε συναλλαγή πριν αυτη γίνει, ειδικά με τόσες φορητές συσκευές POS γύρω μας.
    Το δικό μου κινητό πρέπει να ειναι ξεκλείδωτο για να παίξει το NFC χωρις να κάνω τίποτα και φυσικα δεν έψαξα τρόπο να το απενεργοποιήσω.
    Φύλαγε τα ρούχα σου και το ηλεκτρονικό πορτοφόλι σου, όπως έλεγε και η γιαγιά μου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.