Η Samsung έχει υιοθετήσει μια διαφοροποιημένη στρατηγική στην επιλογή επεξεργαστών για τα flagship smartphones της – τα Galaxy S. Με εξαίρεση τα S23, η εταιρεία χρησιμοποιεί Exynos ή Snapdragon, ανάλογα την αγορά.

Αν και το Galaxy S24 Ultra συνέχισε να χρησιμοποιεί Snapdragon, τα μοντέλα Galaxy S24 και S24+ χρησιμοποίησαν επεξεργαστές Exynos στις περισσότερες περιοχές. Αυτό μπορεί να αλλάξει οριστικά.

Μια πολυετής συμφωνία με την Qualcomm, που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, υποδεικνύει τη δέσμευση της Samsung στους Snapdragon για μελλοντικά Galaxy flagship smartphones, ξεκινώντας με τη σειρά Galaxy S24 το 2024.

Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών της Qualcomm για το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Υποδηλώνει μια διαρκή εξάρτηση της Samsung από την τεχνολογία της Qualcomm και μια απροθυμία να αγκαλιάσει τους επεξεργαστές της MediaTek, στο εγγύς μέλλον.

Παρά τη συνεχιζόμενη αυτή συνεργασία, η Samsung αναπτύσσει ενεργά έναν δικός της επεξεργαστή, γνωστό ως “Dream Chip“, που προορίζεται για ενσωμάτωση στη σειρά Galaxy S25, αν βέβαια τον έχει έτοιμο μέχρι τότε.

Χρησιμοποιώντας την προηγμένη διαδικασία κατασκευής 3nm της Samsung Foundry, το επερχόμενο chip Exynos αναμένεται να διαθέτει έναν πυρήνα CPU ARM Cortex-X5 και υπόσχεται να αποτελέσει ένα κρίσιμο σημείο αναφοράς για την τεχνολογική υπεροχή της Samsung Foundry.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.