Η Google έχει μακρά ιστορία με ακουστικά AR και VR και φαίνεται ότι η πρόσθετη πίεση από εταιρείες όπως η Meta και η Apple ωθούν τον τεχνολογικό κολοσσό να πάρει τα πράγματα πιο σοβαρά. Σύμφωνα με το The Verge, η Google κατασκευάζει ένα AR headset με επίκεντρο τον καταναλωτή.

Με την εσωτερική κωδική ονομασία Project Iris, το υπό ανάπτυξη headset της Google χρησιμοποιεί κάμερες που κοιτούν προς τα έξω για να συνδυάσει τα γραφικά του υπολογιστή με μια ροή του πραγματικού κόσμου.

Το AR headset της Google δεν απαιτεί σύνδεση με πηγή ρεύματος. Για να βοηθήσει με την επεξεργαστική ισχύ, η εταιρεία υποτίθεται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει κέντρα δεδομένων για την απομακρυσμένη απόδοση γραφικών και την αποστολή τους στο headset μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Το Project Iris θα τροφοδοτείται από προσαρμοσμένο chip της Google, όπως και τα smartphone Pixel 6 της εταιρείας. Η Google υποτίθεται ότι έχει άτομα από την ομάδα Pixel που εργάζεται στα headset αυτή τη στιγμή. Συνολικά στο συγκεκριμένο project εργάζονται 300 άτομα.

Αυτό το AR headset βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία πρώιμης ανάπτυξης, επομένως δεν γνωρίζουμε την εμπορική ονομασία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα πρωτότυπα μοιάζουν με ένα ζευγάρι γυαλιά σκι και το headset θα τρέχει Android, ή τουλάχιστον μια έκδοση Android που έχει κατασκευαστεί ειδικά για AR headset.

Ο Clay Bavor της Google ηγείται του έργου. Μπορεί να αναγνωρίσετε το όνομά του από projects όπως το Google Cardboard, το Daydream και, πιο πρόσφατα, τη μεγάλη επίδειξη του Project Starline που παρουσιάστηκε στο Google I/O 2021.

Το The Verge αναφέρει ότι η Google ελπίζει να κυκλοφορήσει το Project Starline και το Project Iris το 2024. Λαμβάνοντας υπόψη ότι απέχουμε μόλις δύο χρόνια, και όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι το Iris βρίσκεται ακόμα στην πρώιμη διαδικασία ανάπτυξης, η κυκλοφορία το 2024 μπορεί να είναι λίγο πολύ υψηλός στόχος για να μπορέσει η εταιρεία να τον πετύχει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.