Το Quest 3 είναι το νεότερο mixed reality (MR) headset της Meta. Η συσκευή είναι λεπτότερη από το προηγούμενο headset της εταιρείας και διαθέτει ενημερωμένες οθόνες 2208 x 2064 pixel με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και πειραματική λειτουργία 120hz. Το οριζόντιο οπτικό πεδίο είναι στις 110° και κάθετο οπτικό πεδίο στις 96°.

Η συσκευή διαθέτει Pancake lens design που προσφέρει 40% λεπτότερο οπτικό προφίλ σε σύγκριση με το Quest 2. Το Quest 3 ζυγίζει 515 γραμμάρια, ελαφρώς περισσότερο από το Quest 2 των 503 γραμμαρίων. Αν και το Quest 3 μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με υπολογιστή μέσω του καλωδίου Quest Link ή ασύρματα μέσω Air Link.

Το Meta Quest 3 έχει διπλάσια ισχύ επεξεργασίας γραφικών σε σύγκριση με το Quest 2 χάρη στο ολοκαίνουργιο chipset Snapdragon XR2 Gen 2 της Qualcomm σε συνδυασμό με 8GB DRAM. Το Quest 3 φέρνει επίσης δύο έγχρωμες κάμερες RGB και έναν προβολέα βάθους που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι προσφέρει 10x την ανάλυση σε σύγκριση με το Quest 2 και 2x βελτίωση σε σχέση με το Quest Pro στο passthrough.

Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένα ηχεία 3D χωρικού ήχου, προσαρμόσιμο λουράκι κεφαλής και χειριστήρια Touch Plus με απτικά TruTouch. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης των χεριών με τέσσερις κάμερες IR. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μπαταρία του Quest 3 διαρκεί κατά μέσο όρο 2.2 ώρες. Η πλήρης φόρτιση διαρκεί 2.3 ώρες με τον φορτιστή 18W που περιλαμβάνεται στο κουτί.

Meta Quest 3 Launch

Η τιμή του Meta Quest 3 είναι 549.99 ευρώ για το μοντέλο των 128GB και 699.99 ευρώ για το μοντέλο των 512GB. Οι προπαραγγελίες είναι τώρα ανοιχτές, ενώ η γενική πώληση θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.