Σήμερα, ο Mark Zuckerberg αποκάλυψε επίσημα το Meta Quest 3 virtual/mixed reality headset και πως θα γίνει διαθέσιμο στα 499.90 δολάρια. Το timing της ανακοίνωσης όπως σημειώνει το gsmarena.com, μπορεί να φαντάζει λίγο παράξενο, αλλά είναι λόγω του γεγονότος ότι η Apple έχει το WWDC την επόμενη εβδομάδα και θα αποκαλύψει το headset της.

To Meta Quest 3 θα είναι υψηλότερης ανάλυσης από το Quest 2 και εξοπλίζεται σύμφωνα με τον Zuckerberg από ένα επόμενης γενιάς Snapdragon chipset που θα προσφέρει δυο φορές τις επιδόσεις ως προς τα γραφικά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το νέο headset έχει 40% μικρότερο οπτικό προφίλ σε σύγκριση με τον προκάτοχο και έρχεται με ριζικά ανασχεδιασμένους touch controllers.

Χάρη στις προόδους στις τεχνολογίες tracking τα tracking rings δεν απαιτούνται πλέον επομένως οι controllers φαντάζουν σαν μια φυσική προέκταση των χεριών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Quest 3 θα είναι συμβατό με τον κατάλογο των 500+ παιχνιδιών και των εφαρμογών του Quest 2.

COSMOTE CHRONOS: Μία καινοτόμος εφαρμογή στη διάθεση του Πολιτισμού

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.