Η beta του Android 14 είναι ήδη διαθέσιμη σε κάποια smartphones και όσοι έχουν πρόσβαση σε αυτό σκαλίζουν κάθε πιθαμή του για να εντοπίσουν οτιδήποτε νέο. Στα τελευταία νέα έχουμε στοιχεία ότι η Google θα κάνει την εγγραφή οθόνης πιο ιδιωτική από ποτέ.

Αυτή τη στιγμή, στο stock Android, όταν κάνεις εγγραφή οθόνης μπορείς να απενεργοποιεί την καταγραφή ήχου και να κρύβεις τα ίχνη αγγίγματος. Όμως, στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού της Google θα μπορείς να περιορίζεις την εγγραφή οθόνης σε μία μόνο εφαρμογή, κρύβοντας έτσι ευαίσθητες πληροφορίες από την περιοχή των ειδοποιήσεων.

Ο Mishaal Rahman δημοσίευσε λεπτομέρειες και ένα βίντεο που δείχνει πώς λειτουργεί όλο αυτό. Το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι μόλις ο χρήστης κλείνει την επιλεγμένη εφαρμογή κατά την εγγραφή της οθόνης στο Android 14 η οθόνη γίνεται μαύρη μέχρι να ανοίξει και πάλι την εφαρμογή. Οπότε, η λειτουργία δεν καταγράφει ό,τι και αν κάνει ο χρήστης εκτός της εφαρμογής.

Μία ακόμα επιλογή που προσθέτει η νέα έκδοση του λειτουργικού στην εγγραφή οθόνης είναι να μπορείς να κάνεις εγγραφή τα πάντα εκτός από την περιοχή ειδοποιήσεων και ότι εμφανίζεται σε αυτή. Κάποιες ROM προσφέρουν αντίστοιχα χαρακτηριστικά, αλλά είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσο ανεπτυγμένες λειτουργίες στη βασική έκδοση του Android.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.