Στην ανακοίνωση του Pixel 8 Pro, η Google υποσχέθηκε πως θα φέρει το Zoom Enhance μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους. Έχουν περάσει μήνες από την προθεσμία που είχε θέσει η Google και το χαρακτηριστικό ακόμα αγνοείται. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας, το Zoom Enhance θα βελτιώνει τις λεπτομέρειες σε φωτογραφίες με ψηφιακό ζουμ με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και συγκεκριμένα της Generative AI.

Η εταιρία είχε αναφέρει πως το νέο χαρακτηριστικό θα έρθει με το επόμενο Feature Drop. Από τότε έχει έρθει το Feature Drop του Δεκεμβρίου και του Μαρτίου, όμως το Zoom Enhance παραμένει άφαντο ακόμα.

Σύμφωνα με τον Isaac Reynolds, στέλεχος του Pixel Camera τμήματος, η εταιρία ακόμα δουλεύει στην τεχνολογία. Όμως 8 μήνες μετά, αναφέρει πως είναι ένα χαρακτηριστικό που έρχεται σύντομα.

Ας ελπίσουμε πως θα το δούμε στο Feature Drop του Ιουνίου και όχι στην ανακοίνωση του Pixel 9, γιατί όπως πηγαίνει προς τα εκεί το βλέπουμε. Ακόμα και αν έρθει στο Pixel 8 Pro, είναι ένα χαρακτηριστικό που χρησιμοποίησε η Google για την προώθηση του τηλεφώνου, που τόσο καιρό μετά δεν το έχει δώσει.

Zoom enhance
Φωτογραφία από paper της Google για το Zoom Enhance

Αν όμως η τεχνολογία εν τέλει λειτουργεί όσο καλά υποστηρίζει η Google, τότε θα αλλάξει το παιχνίδι στον τομέα της φωτογραφίας. Στην θεωρία θα βελτιώνει πολύ τις φωτογραφίες με ψηφιακό ζουμ, προσθέτοντας τις λεπτομέρειες που λείπουν. Βέβαια, όσο καλή και αν είναι η τεχνολογία, το οπτικό ζουμ πολύ δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί με τεχνητά μέσα.

Cosmote Easy Tranfer – μεταφορά χρηματικού υπολοίπου: Πως λειτουργεί η νέα υπηρεσία!

Κάπου έχει χάσει τον δρόμο της η Google και τώρα που έχει απολύσει ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού της, η κατάσταση ξεφεύγει όλο και πιο πολύ σε όλους τους τομείς. Όμως από την αναζήτηση με τεχνητή νοημοσύνη, μέχρι τις λειτουργίες φωτογραφιών, έρχεται η μία αποτυχία μετά την άλλη. Εκτός αν η Google περιμένει να τα φτιάξει όλα ως δια μαγείας η τεχνητή νοημοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.