Τα iPhone 15 θα αποτελέσουν σταθμό για τα smartphones της Apple για πολύ συγκεκριμένους λόγους. Θα έχουν νέα χαρακτηριστικά, αλλαγές στο design, και αντικαταστάσεις στοιχείων ως αποτέλεσμα της υποχώρησης του αμερικανικού κολοσσού στις πιέσεις της ΕΕ. Το iPhone 15 Ultra αναμένεται να είναι ένα πέμπτο μοντέλο στη σειρά, με την Apple να προσπαθεί να σπρώξει το κοινό στα 15 Pro και 15 Pro Max. Όσον αφορά το απλό και το Plus, αυτά θα απευθύνονται σε όσους θέλουν νέο iPhone, αλλά δεν επιθυμούν να βάλουν το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη.

Ας ξεκινήσουμε με τα σίγουρα. Λεπτότερα bezels και καμπύλο πλαίσιο. Σύμφωνα με πολλές πηγές, τα 15 Pro / Max μοντέλα θα έχουν λεπτότερα bezels από τους προκατόχους τους και ίσως σπάσουν το ρεκόρ των λεπτότερων bezels σε smartphone. Αυτό μπορεί να ισχύει βέβαια μόνο για το Ultra. Το απλό και το plus θα έχουν ίδια bezels με τα 14 series, αλλά θα αντικαταστήσουν το notch με το pill-shaped punch hole της Apple. Επίσης, όλα τα μοντέλα αναμένεται να έχουν ελαφρώς καμπύλα πλαίσια. Τέλος, τα module των ακριβών μοντέλων θα είναι πιο ογκώδη.

Συνεχίζοντας την τακτική των iPhone 14, η Apple θα αφήσει το απλό και το plus με τον Α16. Όμως, το 15 Pro και το 15 Pro Max θα έχουν τον νέο A17. Κυκλοφόρησε και μία φήμη για ειδική έκδοση του A17 στο Ultra. Αναβαθμίσεις αναμένονται και στις κάμερες, με τα 15 Pro και 15 Pro Max να παίρνουν περισκοπική – αν και αυτό θα μπορούσε να αφορά και πάλι το Ultra. Βελτιώσεις περιμένουμε και στις οθόνες των Pro και Max μοντέλων.

Τελευταία βέβαια αλλαγή είναι η αντικατάσταση της Lightning θύρας από τη USB-C. Η Apple τελικά θα κάνει τη μετάβαση, αν και με το δικό της τρόπο. Πάντα, ο τρόπος της Apple φωνάζει “λεφτά”. Αν ισχύουν οι αναφορές, η εταιρεία θα βάλει USB-C, αλλά θα περιορίζει τις δυνατότητες της όταν χρησιμοποιούνται αξεσουάρ τα οποία δεν έχει πιστοποιήσει η ίδια. Τέλος, έχουμε τα νέα solid-state κουμπιά που παίρνουν τη θέση τον φυσικών κουμπιών και του κλασικού διακόπτη των iPhone. Αυτό όμως δεν είναι πλέον βέβαιο. Ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo έχει πει ότι λόγο τεχνικών προβλημάτων η Apple αναγκάστηκε να αλλάξει σχέδια και θα δούμε τα νέα κουμπιά στα iPhone 16.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.