Ένα super app το οποίο θα ενσωματώνει όλες τις εφαρμογές στο wallet αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργού Δημήτρη Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

gov.gr walletΣυγκεκριμένα ανέφερε: Το καινούργιο που ψάχνουμε είναι η δημιουργία ενός super app. Σήμερα το ελληνικό Δημόσιο έχει τρεις εφαρμογές, το gov.gr, το myHealth, το wallet. Από το να έχουμε τρεις διαφορετικές, πάμε να φτιάξουμε μια μεγάλη εφαρμογή, στην ουσία η βάση θα είναι το wallet διότι το θέλουμε να είναι το κεντρικό σημείο, και θα γίνει μέσα στη χρονιά. Δεν θα χρειάζεται να ανοίγουμε διαφορετικές εφαρμογές, όλα θα βρίσκονται εκεί».

Nperf: Οι πάροχοι στην Ελλάδα με τις καλύτερες ταχύτητες στη σταθερή το 2023!

Τέλος επισήμανε ότι σε μερικές μέρες στο wallet μπαίνει η ακαδημαϊκή ταυτότητα και η κάρτα αιμοδοσίας ενώ έπειτα και η κάρτα ταυτοποίησης του κατοικίδιου, ο φάκελός του. Τέλος για το θέμα των τουριστών στα γήπεδα ανέφερε:  μπορεί να γίνει μέσα από το wallet το οποίο μπορούν να «κατεβάσουν» ως επισκέπτες, θα σκανάρουν το διαβατήριό τους, το κινητό «διαβάζει» το τσιπάκι του διαβατηρίου και αντλεί τα στοιχεία και άρα γίνεται ταυτοποίηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η μισή έλληνες δεν μπορώ να έχουν ταυτότητα δίπλωμα και τίποτα στο κινητό ποιος σούπερ απλικέσιον και μαλακίες

  2. Με τις στρατιωτικές ταυτότητες που δεν τις δέχεται το wallet, θα γίνει κάτι;

  3. Ευτυχώς δεν είναι σαν εσένα που δεν ξέρεις ούτε ορθογραφία ούτε να ορθώνεις ένα σωστό λόγο

  4. Ενιαίο interface και μια εφαρμογή για τα πάντα, κάτι ΗΔΗΚΑ, ΕΦΚΑ, ραντεβού για τα ΔΗΜΌΣΙΑ νοσοκομεία τον ΕΟΠΠΥ κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.