Τα leaks για τα iPhone 15 είναι πάρα πολλά και δείχνουν ότι αυτή η σειρά, και ειδικά τα Pro μοντέλα, θα αποτελεί τη μεγαλύτερη αλλαγή στα smartphone της Apple, τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, φαίνεται ότι τελικά τα τηλέφωνα δεν θα είναι αυτό που περιμένουμε.

Η κατάργηση των φυσικών κουμπιών από τα Pro ήταν η πιο σημαντική αλλαγή που αναμενόταν φέτος. Πολλαπλές πηγές φωτογράφιζαν τα νέα solid-state κουμπιά που θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμα στα Pro. Όμως, νέα αναφορά ανατρέπει τα πάντα σχετικά με αυτό το στοιχείο.

Ο γνωστός insider της Apple Ming-Chi Kuo αναφέρει ότι άλυτα τεχνικά προβλήματα πριν από τη μαζική παραγωγή ανάγκασαν την Apple να εγκαταλείψει τα solid-state κουμπιά και στα δύο μοντέλα iPhone 15 Pro. Γι’ αυτό, η επερχόμενη γενιά iPhone θα διατηρήσει το παλιό design με τα φυσικά κουμπιά.

Ο Kuo λέει ότι το 15 Pro βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση ανάπτυξης EVT (Engineering Validation Testing). Πρόκειται για το πιο πρώιμο στάδιο ανάπτυξης πριν ξεκινήσει η μαζική παραγωγή των προϊόντων.

Αυτό το στάδιο ακολουθείται από το Design Validation Testing ή DVT, όπου ένα πλήρως σχεδιασμένο προϊόν δοκιμάζεται για να διασφαλιστεί ότι όλα τα εξαρτήματα λειτουργούν σωστά.

Οπότε, υπάρχει ακόμη πιθανότητα η Apple να αλλάξει τον σχεδιασμό των iPhone 15 Pro πριν φτάσουν στο στάδιο DVT. Παρ’ όλα αυτά, τη δεδομένη στιγμή φαντάζει αδύνατο να μπορέσει η Apple να λύσει τα τεχνικά προβλήματα που έχουν προκύψει, ώστε να αφήσει πίσω της τα φυσικά κουμπιά.

Ο αναλυτής περιμένει πλέον ότι τα solid-state κουμπιά θα κάνουν ντεμπούτο με τα iPhone 16 και αυτό δείχνει ότι αυτή η γενιά smartphone της Apple θα μπορούσε να έχει ελάχιστες έως μηδενικές αλλαγές στον σχεδιασμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.