Ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ron Wyden προειδοποιεί ότι οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν τους χρήστες smartphone συσκευών μέσω push notification τόσο σε iOS όσο και Android συσκευές. O Αμερικανός γερουσιαστής εξέφρασε τις ανησυχίες του σε επιστολή προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέροντας ότι ξένες χώρες απαιτούσαν τα εν λόγω δεδομένα από τη Google και την Apple.

android ios

Κάτι τέτοιο τους βάζει σε μοναδική θέση παρακολούθησης της δραστηριότητας του χρήστη και πως αυτοί χρησιμοποιούν συγκεκριμένες εφαρμογές. Η Apple από την μεριά της αναφέρει σε επίσημη δήλωση ότι μας απαγορεύεται να μοιραστούμε τέτοιες πληροφορίες και πως ενημερώνουν τα reports διαφάνειας με σκοπό να δίνουν πλέον περισσότερες πληροφορίες για τέτοιου είδους αιτήματα από τις κυβερνήσεις.

[Αποκλειστικό] H Cosmote περνάει στο νέο Cosmote 5G SA στη κινητή – Προβλήματα συμβατότητας

Ο γερουσιαστής ανέφερε ότι η εν λόγω πληροφορία – βόμβα, προήλθε από έμπιστη πηγή του, με το προσωπικό του να μην σχολιάζει περαιτέρω. Για το ποιες κυβερνήσεις αιτούνται τέτοια δεδομένα, δεν κατονομάζονται, ωστόσο περιγράφονται ως δημοκρατίες συμμάχους των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.