Τα Samsung Galaxy Watch 5 έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τη θερμοκρασία του σώματος, αλλά το χαρακτηριστικό είναι ανενεργό από την ημέρα που κυκλοφόρησαν, με την εταιρεία να υπόσχεται ότι θα το ενεργοποιήσει και θα το εμπλουτίσει στο σύντομο μέλλον.

Μόλις, η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια ανακοίνωσε ότι επιτέλους τα νεότερα smartwatches της θα χρησιμοποιούν τον αισθητήρα παρακολούθησης της θερμοκρασίας για τον έλεγχο του εμμηνορροϊκού κύκλου των γυναικών. Για μεγαλύτερη ακρίβεια στα αποτελέσματα, η Samsung συνεργάστηκε με τη Natural Cycles η οποία διαθέτει ιδιόκτητους αλγόριθμους που εκτιμούν την κατάσταση γονιμότητας με βάση τη θερμοκρασία του σώματος μαζί με πρόσθετους δείκτες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μέτρηση της θερμοκρασίας θα είναι διαθέσιμη στο Samsung Health app στα Galaxy Watch 5 μέσω του Cycle Tracking. Για τη μέτρηση της θερμοκρασίας γίνεται χρήση υπέρυθρων και εκτός από τη θερμοκρασία κατά τον εμμηνορροϊκά κύκλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την τυπική μέτρηση της θερμοκρασίας του δέρματος – απλώς, προς το παρόν, η εταιρεία επέλεξε να μην το παρέχει ως ξεχωριστή δυνατότητα.

Η παρακολούθηση της θερμοκρασίας θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο τρίμηνο του 2023 σε τουλάχιστον 32 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.