Κάποιος ήταν απασχολημένος και φαίνεται να έχει ανακαλέσει 8 άδειες το 2024, που επέτρεπαν σε εταιρίες των ΗΠΑ να εξάγουν προϊόντα υψηλής τεχνολογίας προς την Huawei. Αυτός που είναι υπεύθυνος για όλα αυτά είναι φυσικά η κυβέρνηση Biden.

Το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ, που επιβλέπει τις εξαγωγές της χώρας, ανακάλεσε ορισμένες άδειες. To Reuters έρχεται να ρίξει φως στο θέμα και αναφέρει πως η Ουάσιγκτον κατάφερε να ακυρώσει συνολικά 8 άδειες μέχρι στιγμής, για το 2024, με στόχο να αυξήσει την πίεση στην εταιρία. Αυτό συμβαίνει υπό τους φόβους των ΗΠΑ, καθώς η Huawei έχει αναστηθεί από τότε που κυκλοφόρησε τα Mate 60 Pro και τώρα τα Pura 70 series. Αυτά τα τηλέφωνα που δε θα έπρεπε να είχαν 5G, αλλά έχουν παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις σε smartphones της Huawei αυξήθηκαν κατά 64% από έτος σε έτος τις πρώτες εβδομάδες του 2024, ενώ το Pura 70 έχει φέρει ακόμα καλύτερες πωλήσεις. Το τμήμα έξυπνων αυτοκινήτων της εταιρίας φαίνεται να ανθίζει και αυτό, σημειώνοντας την ταχύτερη αύξηση κερδών από την έναρξη των εργασιών του.

Με την Κίνα να παράγει 10 εκατομμύρια μηχανικούς τον χρόνο, είναι θέμα χρόνου η Huawei και οι υπόλοιπες εταιρίες να γίνουν εντελώς αυτόνομες. Άλλωστε, κανείς δε μπορεί να σταματήσει την τεχνολογία. Μπορεί να χρειαστεί λίγος καιρός ακόμα, όμως αργά ή γρήγορα οι εταιρίες θα βρουν λύσεις για να συνεχίσουν και εκεί είναι το σημείο καμπής που θα γυρίσει μπούμερανγκ στις ΗΠΑ. Ήδη οι συσκευές της Huawei είναι κατά 70% κατασκευασμένες με μέρη αποκλειστικά από την Κίνα. Η όλη κατάσταση έχει κάνει την χώρα να επενδύει τεράστια ποσά στην έρευνα και τα αποτελέσματα ήδη φαίνονται.

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν το σταθερό!

Πάμε πέντε χρόνια από τους πρώτους περιορισμούς των ΗΠΑ στην Huawei, όμως η εταιρία φαίνεται να αντέχει και μάλιστα συνεχίζει το R&D της πιο δυνατά από ποτέ. Η Huawei έχει ήδη λύσει το θέμα με την διαθεσιμότητα 5G στις συσκευές της, από όσα μαθαίνουμε σύντομα θα έχει λύσει και το θέμα με τα chipsets και την ίδια στιγμή ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό σύστημα, για να αντικαταστήσει το Android.

Όλα αυτά συμβαίνουν για πολλούς και διάφορους λόγους, όπως ο έλεγχος του 5G, αλλά και του ψυχρού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.