Όλο και περισσότεροι χρήστες περιορίζουν τη χρήση του σταθερού τηλεφώνου την ώρα που η κατανάλωση δεδομένων σπάει κάθε ρεκόρ.

Το 2023, βάσει των τελευταίων διαθέσιμων στοιχείων της ανεξάρτητης αρχής, τα συνολικά έσοδα από την παροχή σταθερής τηλεφωνίας και ίντερνετ υποχώρησαν κατά 28,2 εκατ. ευρώ, σε 1,38 δισεκατ. ευρώ από 1,41 δισεκατ. ευρώ το 2022.

Οι μεγάλες αλλαγές σε SIM και Cosmote One

Σε σχέση με το 2015 μειώθηκαν κατά περίπου 2,5%, με τη διείσδυση των -συνολικά περίπου 5 εκατ.- γραμμών σταθερής τηλεφωνίας να είναι περίπου 45-46%. Τη μείωση της χρήσης του σταθερού, που διατίθεται ως τμήμα συνδυαστικού πακέτου τηλεφωνίας και ίντερνετ (double play) και συνδρομητικής τηλεόρασης (triple play), επιβεβαιώνει και η διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων, που υποχωρεί συνεχώς.

Πέρσι για πρώτη φορά, η συνολική διάρκεια κλήσεων βρέθηκε κοντά στο «ψυχολογικό όριο» των 10 δισεκατ. λεπτών. Διαμορφώθηκε δηλαδή σε 10,2 δισεκατ. ή 170 εκατ. ώρες, έχοντας υποχωρήσει κατά περίπου 10% συγκριτικά με το 2022. Εάν συγκριθεί με το 2015, η διάρκεια των κλήσεων προς σταθερά πέρσι υποχώρησε κατά περίπου 42%. Επίσης, η διάρκεια των αστικών και υπεραστικών κλήσεων διαμορφώθηκε το 2023 σε 7,8 δισεκατ. λεπτά ή 130,2 εκατ. ώρες, έχοντας μειωθεί κατά 11,3% σε ετήσια βάση σύγκρισης.

Οι Έλληνες καταναλώτες παρουσιάζουν μια συνεχή στροφή όχι μόνο προς το κινητό τους, αλλά και σε εφαρμογές τύπου social media για την επικοινωνία τους που είναι εντελώς δωρεάν. Την ίδια στιγμή, με την κάλυψη των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) να διευρύνεται συνεχώς, κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος η υποκατάσταση του δικτύου σταθερής από 5G.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.