Η Qualcomm Technologies σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις ταχύτητες λήψης με 5G κάτω των 6GHz με το νέο σύστημα Snapdragon X75 5G Modem-RF System. Το modem πέτυχε την εντυπωσιακή ταχύτητα των 7.5Gbps.

Η Qualcomm ανακοίνωσε το Snapdragon X75 5G Modem-RF System στο MWC τον Φεβρουάριο του 2023. Το X75 είναι ο διάδοχος του Snapdragon X70, το οποίο βρίσκεται στη σειρά Galaxy S23 και σε άλλες συσκευές με Snapdragon 8 Gen 2. Η τελευταία δοκιμή του X75 από την Qualcomm δείχνει ότι η εταιρεία εξακολουθεί να αναζητά πρωτοποριακές επιδόσεις και να προσπαθεί για το καλύτερο hardware.

Το Qualcomm Snapdragon X75 modem μπόρεσε να επιτύχει αυτή την ταχύτητα αξιοποιώντας φάσμα 300MHz. Χρησιμοποίησε επίσης 4x carrier aggregation (4xCA) σε 4 κανάλια Time Division Duplexing (TDD) σε μια ενιαία σύνδεση downlink, μαζί με τη χρήση 1024 τετραγωνικής διαμόρφωσης πλάτους (QAM). Αυτές οι τεχνικές δοκιμάστηκαν σε μια διαμόρφωση δικτύου 5G standalone (SA) για να επιτευχθεί η εκπληκτική ταχύτητα 7.5Gbps.

Η Qualcomm δήλωσε ότι αυτές οι δυνατότητες του X75 θα επιτρέψουν μια πολύ καλύτερη εμπειρία χρήσης, ταχύτερες ταχύτητες λήψης, καλύτερο χειρισμό του δικτύου, αποδοτικότητα, και πολλά άλλα. Το modem είναι έτοιμο να κάνει το ντεμπούτο του σε μελλοντικές ναυαρχίδες και θα είναι σε θέση να χειριστεί κάθε δικτυακή εργασία.

Η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι τα τηλέφωνα με το Snapdragon X75 5G modem θα είναι διαθέσιμα το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Πρόκειται για συναρπαστικά νέα, καθώς το X75 αποτελεί σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά modem. Η T-Mobile πέτυχε πρόσφατα ταχύτητα λήψης 3.3Gbps στο Galaxy S23, το οποίο χρησιμοποιεί το Snapdragon X70 modem.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.