Φαίνεται ότι ούτε το επόμενο έτος θα δούμε να κυκλοφορεί νέο iPhone SE. Αυτό υποστηρίζουν οι αναλυτές της Barclays, Blayne Curtis και Tom O’Malley, οι οποίοι είχαν “πολλαπλές συζητήσεις” με εταιρείες της εφοδιαστικής αλυσίδας της Apple.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι η απόφαση της Apple να μην κυκλοφορήσει ένα νέο iPhone SE οφείλεται πιθανότατα στο ότι το εσωτερικό της 5G modem δεν πρόκειται να είναι έτοιμο σύντομα.

Επί του παρόντος, η Apple χρησιμοποιεί στα iPhone το δικό της 5G modem από την Qualcomm. Η Apple εργάζεται πάνω στο δικό της 5G modem τουλάχιστον από το 2018. Μάλιστα, απέκτησε την επιχείρηση modem για smartphone της Intel το 2019.

Το δεύτερο iPhone SE κυκλοφόρησε τέσσερα χρόνια μετά το αρχικό μοντέλο, και το τρίτης γενιάς έκανε ντεμπούτο το 2022. Η Apple διατηρεί τέτοιους ρυθμούς διότι τα SE δεν ανήκουν στα best selling μοντέλα της. Ο αμερικανικός κολοσσός βασίζει τις πωλήσεις των iPhone σε άλλα μοντέλα.

Τα SE είναι smartphone που σχεδιάζονται για να παίξουν τον ρόλο της οικονομικής πρότασης. Συνήθως έχουν παλιό design και αντίστοιχα παλιό hardware. Οι περισσότεροι που τα αγοράζουν είναι χρήστες που θέλουν ένα iPhone, αλλά δεν θέλουν να ξοδέψουν πολλά.

Η πιο πιθανή αιτία της κυκλοφορίας του iPhone SE το 2022 είναι ότι οι πάροχοι ζητούσαν από την Apple ένα μοντέλο με 5G modem. Το μοντέλο του 2020 δεν υποστήριξε 5G, καθώς κυκλοφόρησε πριν από τα iPhone 12 που εγκαινίασαν τη 5G συνδεσιμότητα στα smartphone της Apple. Οι πάροχοι δεν θέλουν πλέον να πωλούν τηλέφωνα που δεν υποστηρίζουν 5G. Γι’ αυτό και τα μοντέλα SE δεύτερης και τρίτης γενιάς ήταν τόσο παρόμοια.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.