Το National Geographic, σε μια εκπομπή του παρουσίασε δύο λευκούς καρχαρίες που μπήκαν σε καυγά. Η μάχη ήταν τρομερά έντονη και οι δύο καρχαρίες πληγώθηκαν σημαντικά, όμως ο ένας δεν τα κατάφερε. Μην ξεχνάμε πως ο λευκός καρχαρίας είναι ο απόλυτος θηρευτής των ωκεανών και όχι μόνο!

Το περίεργο είναι πως και οι δύο καρχαρίες ήταν στο ίδιο είδος και η επίθεση ήταν μια ιδιαίτερα περίεργη συμπεριφορά.

Όμως, ενώ το βίντεο είναι απίστευτα σπάνιο, ο καθηγητής Mark Meekan, από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Θαλάσσιας Επιστήμης , προειδοποίησε τους ανθρώπους ότι δεν ήταν μια μεμονωμένη επίθεση .

Ο καθηγητής Μίκαν είπε: «Δεν είναι μόνο ένας καρχαρίας rogue που επιτίθεται σε άλλους καρχαρίες ή ακόμη και ένα είδος καρχαρία που επιτίθεται σε άλλους καρχαρίες, αλλά πολλοί διαφορετικοί καρχαρίες στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου».

Μια άλλη ανατριχιαστική εικόνα έδειξε πως ένας λευκός καρχαρίας μήκους 3.7 μέτρων, είχε σχεδόν κοπεί στη μέση από ένα δικό του, αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος του μέσου του σώματός του.

Το πρόβλημα είναι πως όλο και περισσότερα κουφάρια με αντίστοιχες δαγκωματιές ανασύρονται από τον ωκεανό, γύρω από την Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας. Μάλιστα, έχουν βρεθεί πτώματα, που το μόνο που υπήρχε ήταν το κεφάλι.

Και ο καθηγητής Meekan έχει βρει μια πιθανή εξήγηση για το γιατί οι καρχαρίες μπορεί να το κάνουν αυτό μεταξύ τους. Τα μέτρα ασφαλείας της Χρυσής Ακτής, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη διχτυών και πετονιών, για να μην επιτρέψουν στους καρχαρίες να πλησιάσουν του κολυμβητές. Όμως, αρκετοί από τους καρχαρίες πιάνονται στα δίχτυα ή τα αγκίστρια, κάτι που τους κάνει εύκολο στόχο, καθώς εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Οι άλλοι καρχαρίες που ακούνε το σήμα κινδύνου, δεν λένε όχι σε τσάμπα γεύμα, αναπτύσσοντας κανιβαλιστικές τάσεις.

Εξετάζοντας μια φωτογραφία του καρχαρία με δύο τεράστια δαγκώματα από το κέντρο του, ο καθηγητής Μίκαν είπε: «Αυτός είναι ένας τεράστιος καρχαρίας .

“Είναι 12 πόδια μακρύ, αλλά κοιτάξτε το μέγεθος αυτού του δαγκώματος, είναι απολύτως τεράστιο.”

λευκός καρχαρίας

Χρειάζεται τεράστια ποσότητα δύναμης για να δαγκώσει έναν άλλο καρχαρία. Ο επιτιθέμενος θα πρέπει να ήταν ακόμα μεγαλύτερος, κάτι που φαίνεται και από την δαγκωματιά που άφησε. Τόσο μεγάλα σαγώνια δείχνουν πως πιθανότατα οι δαγκωματιά προήλθε από άλλον λευκό καρχαρία. Δεν είναι τυχαία άλλωστε στη κορυφή της τροφικής αλυσίδας, στους ωκεανούς.

Αισθητά βελτιωμένο το μενού ρυθμίσεων στο iOS 18 (εικόνες)

Όμως, οι καρχαρίες ήταν και στο παρελθόν κανίβαλοί. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως το ίδιο συνέβαινε και πριν από εκατομμύρια χρόνια. Πρόσφατα, βρέθηκε απολίθωμα καρχαρία που κολυμπούσε στους ωκεανούς πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια, με το όνομα ορθάκανθος. Το απολίθωμα είχε στο στομάχι του δόντια μωρού καρχαρία, που δείχνει τις κανιβαλιστικές τάσεις τους.

Ο καθηγητής Meekan είπε: «Αυτό δείχνει ότι πριν από 300 εκατομμύρια χρόνια αυτοί ήταν καρχαρίες κανίβαλοι».

Από ότι φαίνεται, αυτή η επιθετικότητα προς το ίδιο τους το είδος, είναι απλά στο DNA τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.