Ένα από τα “προβλήματα” των πρώτων foldable ήταν το αυξημένο βάρος τους σε σύγκριση με τα συμβατικά smartphone. Ωστόσο, με βελτιώσεις στον σχεδιασμό, στον μεντεσέ, και στα υλικά, οι εταιρείες έχουν καταφέρει να μειώσουν το βάρος αυτών των συσκευών. Μάλιστα, φαίνεται ότι το Samsung Galaxy Z Fold 5 θα έχει σχεδόν το ίδιο βάρος με ένα συμβατικό flagship smartphone.

Το αρχικό Galaxy Fold, το πρώτο βήμα της Samsung στα foldable, ζύγιζε 276 γραμμάρια. Εκείνη την εποχή, αυτό ήταν δραστικά βαρύτερο από το Galaxy S10+ των 175 γραμμάρια, το οποίο ήταν η συγκρίσιμη ναυαρχίδα που προσέφερε η Samsung.

Την επόμενη χρονιά, το Galaxy Z Fold 2 αύξησε ακόμη περισσότερο το βάρος, μετρώντας 282 γραμμάρια στη ζυγαριά, με το Galaxy S20 Ultra της ίδιας χρονιάς ζύγιζε 222 γραμμάρια. Από τότε, η Samsung άρχισε να μειώνει το βάρος foldable μοντέλων της. Το Galaxy Z Fold 3 έπεσε στα 271 γραμμάρια και το Z Fold 4 κατέβασε τον πήχη στα 263 γραμμάρια.

Σύμφωνα με το ETNews, η Samsung κατάφερε να μειώσει ακόμη περισσότερο το βάρος των foldable smartphone της με το Galaxy Z Fold 5, ρίχνοντάς το στα 250 γραμμάρια περίπου. Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν ότι θα είναι οριακά βαρύτερο από την τρέχουσα ναυαρχίδα της εταιρείας, το Galaxy S23 Ultra που ζυγίζει 234 γραμμάρια.

Η αναφορά λέει ότι το βάρος των σημερινών πρωτοτύπων του Samsung Galaxy Z Fold 5 φτάνει ακόμα και τα 254 γραμμάρια, με στόχο να μειωθεί περαιτέρω το βάρος πριν την οριστικοποίηση του προϊόντος. Προφανώς, η εξοικονόμηση βάρους προέρχεται κυρίως από τον νέο μεντεσέ του Fold 5, ο οποίος είναι ελαφρύτερος.

Ο μεντεσές αποτελεί ένα από τα πιο βαριά μέρη ενός foldable smartphone, και έχει επίσης μεγάλη επιρροή στο σχεδιασμό. Όπως έχει καταστήσει σαφές άλλες αναφορές, ο νέος μεντεσές επιτρέπει επίσης στη Samsung να λανσάρει ένα λεπτότερο foldable που δεν έχει κενό μεταξύ των τμημάτων του όταν είναι κλειστό και η πτυχή του είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.