Φέτος είναι η χρονιά της τεχνητής νοημοσύνης και η Microsoft έχει τραβήξει τα βλέμματα με το Bing Chat και διάφορες άλλες υπηρεσίες που βασίζονται ή χρησιμοποιούν σχετικές τεχνολογίες. Ωστόσο, η αρχική έξυπνη βοηθός της εταιρείας, η Cortana, με κάποιο τρόπο παρέμεινε στα Windows και σε πολλές άλλες υπηρεσίες και προϊόντα της.

Η Microsoft προχωρά προς το μέλλον και αποκόπτει τους συνδέσμους της με το παρελθόν ανακοινώνοντας το οριστικό τέλος της Cortana στα Windows, για χάρη των AI εργαλείων. Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία δήλωσε ότι κάνουν κάποιες αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα που θα επηρεάσουν τους χρήστες της εφαρμογής της ψηφιακής βοηθού.

Από τα τέλη του 2023, η Microsoft δεν θα υποστηρίζει πλέον την Cortana στα Windows ως αυτόνομη εφαρμογή. Επιπλέον, η εταιρεία κατευθύνει τους χρήστες να δοκιμάσουν το Bing και το Bing Chat με AI, τη φωνητική πρόσβαση στα Windows 11, το Microsoft 365 Copilot, και το Windows Copilot. Όλα αυτά, είναι το μέλλον που σχεδιάζει η Microsoft εδώ και αρκετά χρόνια.

Μπορεί η Microsoft να έχει εξαφανίσει τις εφαρμογές της έξυπνης ψηφιακής βοηθού της από το Android και το iOS. Ναι, ετοιμάζει το τέλος της εφαρμογής για Windows. Όμως, αυτό δεν αποτελεί το πραγματικό τέλος της ψηφιακής βοηθού. Η Microsoft λέει ότι θα είναι διαθέσιμη στις εφαρμογές Outlook και Teams για κινητά, καθώς και

Αυτή η είδηση έρχεται ωστόσο μερικά χρόνια μετά το θάνατο των εφαρμογών Cortana για κινητά της Microsoft σε Android και iOS. Έτσι, δεν αποτελεί απόλυτη έκπληξη το γεγονός ότι η Cortana κλείνει στα Windows.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ψηφιακή βοηθός θα εξαφανιστεί εντελώς. Η Microsoft λέει ότι η Cortana θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στις εφαρμογές Outlook και Teams για κινητά, καθώς και στις Teams display και τα rooms του Teams.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.