Η Cortana είναι η απάντηση της Microsoft στη Siri (Apple) και το Google Now (Android) και όπως υποστηρίζει ο CEO της Microsoft Satya Nadella, θα εξαφανίσει, κατά κάποιο τρόπο, τους web browsers.

Windows-10-Cortana

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου O’Reilly Next: Economy summit, ο Nadella μίλησε για την δυνατότητα οι χρήστες να “σερφάρουν” δίχως να πληκτρολογούν τίποτα, χάρη στην ψηφιακή προσωπική βοηθό, την Cortana.

O CEO ξεκαθάρισε ότι το Artificial intelligence (AI) είναι μια τεχνολογία που δεν μπορούμε να αποφύγουμε και θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το ίντερνετ. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα browsers δεν θα εξαφανισθούν τελείως αλλά θα αλλάξει το UI (User Interface) τους, δηλαδή τον τρόπο με το οποίο θα αλληλεπιδρούμε με αυτά.

Με την άφιξη της Cortana και των άλλων personal assistants, η αναζήτηση πληροφοριών θα γίνεται με φωνητικές εντολές και το ψάξιμο θα το αναλάβουν οι “βοηθοί” μας.

Παρ’ όλους  τους φόβους για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, ο Nadella πιστεύει ότι δεν θα αργήσει και πολύ ο καιρός που θα περπατάμε στους δρόμους μιλώντας με απόλυτη φυσικότητα στην ψηφιακή μας βοηθό.

Πότε όμως θα μας έρθει αυτή η πολυπόθητη Cortana;

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.