Πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε την Apple Intelligence, φέρνοντας την τεχνητή νοημοσύνη στα iPhones. Αυτό το κάνει μέσω της OpenAI, αφού χρησιμοποιεί την υλοποίηση της τελευταίας, μέσω του ChatGPT 4.0, για όλες τις λειτουργίες της τεχνητής νοημοσύνης. Όμως τα πράγματα λίγες μέρες μετά πήραν μια άσχημη τροπή.

Η OpenAI ανακοίνωσε την είσοδο στην εταιρία του Πολ Νακασόν, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας. Ο Νακασόν όμως είναι απόστρατος του αμερικάνικου στρατού και ήταν ο επικεφαλής της NSA, της υπηρεσίας πίσω από όλες τις παρακολουθήσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης. Μάλιστα, ο Νακασόν ήταν υπέρμαχος της παρακολούθησης των πάντων και υποστήριξε με πάθος την ανανέωση του τμήματος 702 του Νόμου περί Παρακολούθησης και Πληροφοριών Εξωτερικού, του προγράμματος παρακολούθησης που τελικά εγκρίθηκε εκ νέου από το Κογκρέσο τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με την OpenAI, ο απόστρατος της NSA (πρόσφατα απόστρατος) θα ενταχθεί στην Επιτροπή Ασφάλειας και Προστασίας. Ο Νακασόν δήλωσε πως θέλει να κάνει το OpenAI ικανό για χρήση στην ενίσχυση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

NSA OpenAI apple
Army Gen. Paul Nakasone, commander of U.S. Cyber Command, testifies before the House Armed Services Committee in Washington, D.C. March 30, 2023. (DoD photo by EJ Hersom)

Πρόσφατα είχαμε μεγάλες αντιδράσεις για τις αποχωρήσεις στην OpenAI, που συνδέονταν με τον τομέα της ασφάλειας. Σήμερα έχουμε μια διαφορετική δομή στο κεφάλι της εταιρίας, με τον Νακασόν να έρχεται από το πουθενά.

Φυσικά τα νέα ήταν αρκετά για να ξεσπάσουν αντιδράσεις σε όλο το διαδίκτυο και όχι άδικα. Μάλιστα είχαμε τοποθέτηση τόσο από τον Elon Musk, όσο και από τον Edward Snowden.

O Elon Musk ανέφερε:

«Δεν μπορώ να περιμένω η Open AI να αποκτήσει πρόσβαση στο τηλέφωνο μου…»

Όμως ο Edward Snowden πολύ πιο καυστικός. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Edward Snowden είναι πρώην CIA και NSA, που αποκάλυψε τις παρακολουθήσεις σε πολίτες από τις μυστικές υπηρεσίες. Η αμερικάνικη κυβέρνηση τον κυνήγησε, όμως κατάφερε να διαφύγει και να φτάσει στην Ρωσία, όπου και πήρε άσυλο.

Ο Snowden δήλωσε λοιπόν:

«Έχουν βγάλει τελείως τις μάσκες τους: μην εμπιστεύεστε ποτέ την @OpenAI ή τα προϊόντα της (ChatGPT κ.λπ.). Υπάρχει μόνο ένας λόγος για το διορισμό ενός Διευθυντή της @NSAGov στο διοικητικό σας συμβούλιο. Πρόκειται για μια εσκεμμένη, υπολογισμένη προδοσία των δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου στη Γη. Σας προειδοποίησα».

https://twitter.com/Snowden/status/1801610725229498403

Κωτσόβολος: Έχουν χάσει την μπαλα και την πληρώνει ο καταναλωτής

Τι σίγουρο είναι πως ο Snowden κάτι ξέρει παραπάνω. Εμείς πάντως τον εμπιστευόμαστε!

Τώρα με την OpenAI μπαίνει στα iPhones, η δυνατότητα παρακολούθησης των πάντων θα είναι πολύ πιο εύκολη. Κατά τα άλλα, η Huawei ήταν θέμα εθνικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.