Η OnePlus σήμερα αποκάλυψε επίσημα το OnePlus 11 Concept smartphone για το οποίο η εταιρεία μας προετοίμαζε εδώ και αρκετό καιρό. Η συσκευή δεν θα εισέλθει σε διαδικασία μαζικής παραγωγής, έχει σαν σκοπό όμως να μας δείξει το ολοκαίνουργιο σύστημα ψύξης Active CryoFlux.

oneplus 11 concept

 

 

Ο όρος Active CryoFlux χρησιμοποιείται για να περιγράψει ένα σύστημα υγρής ψύξης, σαν αυτό δηλαδή που συναντά κανείς σε ένα desktop PC, αλλά σε μινιατούρα για να χωρέσει εντός του smartphone.

Στην καρδιά του συστήματος βρίσκεται μια κεραμική πιεζοηλεκτρική αντλία, η οποία κυκλοφορεί το υγρό μέσω μιας σειράς πολύ μικρών σωληνώσεων. Η μικροαντλία καταλαμβάνει λιγότερο από 0,2 cm² χώρου στη συσκευή. Η αντλία κυκλοφορεί το υγρό για να μπορέσει να απορροφήσει τη θερμότητα από το SoC και να την απελευθερώσει αργά κατά τη διάρκεια της διαδρομής του πίσω στην αντλία.

 

Η OnePlus επισημαίνει ότι το Active Cryoflux μπορεί να μειώσει την θερμοκρασία κατά 2.1 βαθμούς κελσίου, δίνοντάς σου 3-4 FPS περισσότερα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, είναι απλά διακοσμητικά.

Η OnePlus χρησιμοποίησε ένα κυρτό transparent γυαλί για το πίσω κάλυμμα το οποίο σου επιτρέπει να δεις το εσωτερικό των σωληνώσεων, με άπλετο LED φωτισμό. Τον LED φωτισμό υιοθετεί φυσικά και η περιοχή γύρω από την κάμερα.

Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς η OnePlus θα φέρει το νέο σύστημα ψύξης σε ένα smartphone, με τα concept smartphones σαν αυτό να χρησιμοποιούνται για να δείξουν απλά τι μπορεί να επιτευχθεί.

Motorola Rizr: Δες το smartphone με την οθόνη που τυλίγεται

oneplus 11 concept phone

 

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Ανακοινώθηκε επίσημα” σημαίνει για κυκλοφορία. Πρωτότυπο κινητό ή κινητό επίδειξης παρουσιάζεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.