Η Motorola επιφύλαξε μια ιδιαίτερη έκπληξη στην έκθεση MWC 2023, παρουσιάζοντας το Motorola rizr rollable phone concept. Πρόκειται κυριολεκτικά για ένα επίτευγμα της τεχνολογία, με οθόνη που μπορεί να τυλιχθεί.

motorola rizr

Πιο συγκεκριμένα στη compact κατάσταση διαθέτει μια οθόνη 15:9 POLED της BOE. Η οθόνη τυλίγεται γύρω από το smartphone και εμφανίζεται από την πίσω πλευρά, καλύπτοντας το ένα τρίτο του οπίσθιου μέρους. Με διπλή πίεση στο power button στο πλάι, το σύστημα μπαίνει σε δράση ανοίγοντας ή κλείνοντας τη συσκευή, με την κίνηση να χρειάζεται περίπου 3 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί. Όταν είναι πλήρως ανοιχτό φθάνει τις 6.5 ίντσες με 22:9 aspect ratio.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ο όλος ο μηχανισμός προσαρμόζεται αυτόματα στις ανάγκες του χρήστη. Για παράδειγμα παρακολουθείς ένα Youtube video και φέρνεις το smartphone σε landscape, τότε η οθόνη αυτόματα ξεκινά να ξετυλίγεται δίνοντάς σου περισσότερο χώρο για μια καλύτερη εμπειρία θέασης. Αν θέλεις να συντάξεις ένα email συμβαίνει ακριβώς το ίδιο για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το Gboard πιο άνετα.

Το καλύτερο, είναι με την κάμερα. Όποια στιγμή λάβεις μια φωτογραφία,  μπορείς να πιέσεις ένα πλήκτρο για να ενεργοποιηθεί το πίσω μέρος της οθόνης που θα σου δείξει ένα preview της φωτογραφίας ή ένα smiley animation.

motorola rizr

Η ιδέα της Motorola είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ωστόσο δεν παύει να είναι concept προς το παρόν. Υπάρχουν πολλά τεχνικά θέματα που πρέπει να λυθούν, όπως η μπαταρία, καθώς διαθέτει μόνο μια 3.000 mAh, η οποία μπορεί να είναι ικανοποιητική για μια μικρότερη οθόνη 5 ιντσών όχι όμως και για μια των 6.5 ιντσών όταν επεκτείνεται. Μόνο ο μηχανισμός της οθόνης σίγουρα θα την εξαντλεί , αν σκεφθούμε πόσες φορές θα χρειαστεί να λειτουργήσει την ημέρα, ενώ πρέπει να λυθούν συγκεκριμένα προβλήματα αντοχής στις πτώσεις. Η ιδέα, είναι άκρως εντυπωσιακή πάντως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.