Με το λανσάρισμα της σειράς Galaxy S24 να αποτελεί παρελθόν, η Samsung επικεντρώνεται στην παρουσίαση των επερχόμενων αναδιπλούμενων συσκευών της. Τα Galaxy Z Fold 6 και Z Flip 6 αναμένεται να παρουσιαστούν στο επόμενο Unpacked event στις 10 Ιουλίου στο Παρίσι. παράλληλα, η Samsung έχει ήδη αρχίσει να εργάζεται στα smartphones της σειράς Galaxy S25.

Ο αναλυτής της βιομηχανίας Ming-Chi Kuo είναι γνωστός κυρίως για τη δουλειά του σχετικά με τα προϊόντα της Apple. Ωστόσο, ασχολείται με πολλές άλλες εταιρείες, και στο παρελθόν έχει παράσχει ορισμένες πολύ σημαντικές πληροφορίες και για προϊόντα της Samsung. Τώρα, επιστρέφει με μερικά ευχάριστα, ενδεχομένως, νέα για τους λάτρεις των Galaxy S.

Σύμφωνα με τον Kuo, τα Samsung Galaxy S25 θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά τον Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm, σε όλες τις αγορές. Εδώ και πολλά χρόνια, η Samsung στέλνει τα κορυφαία smartphones της σειράς Galaxy S με τους εσωτερικούς επεξεργαστές Exynos σε πολλές περιοχές σε όλο τον κόσμο. Περίπου το 60% των φετινών συσκευών της σειράς Galaxy S24 τροφοδοτούνταν από τον επεξεργαστή Exynos 2400.

Φαίνεται ότι ο Exynos 2500 ενδέχεται να μην αποσταλεί λόγω της χαμηλότερης από την αναμενόμενη απόδοση 3nm της Samsung. Ο Kuo επισημαίνει ότι δεδομένου ότι ο Snapdragon 8 Gen 4 της Qualcomm θα δει αύξηση της τιμής του κατά 25-30%, η εταιρεία αναμένεται να επωφεληθεί σημαντικά από αυτή την αύξηση των παραγγελιών από τη Samsung.

Οι αναφορές λένε ότι τα 3nm chip δεύτερης γενιάς της Samsung παρουσιάζουν χαμηλά ποσοστά απόδοσης, μόλις 20%. Αυτό αποτελεί πρόκληση για το σχέδιο της Samsung να αυξήσει τη χρήση των Exynos, αντικαθιστώντας εκείνα που κατασκευάζονται από την TSMC, ιδίως υπό το πρίσμα της αύξησης του κόστους για τους προηγμένους κόμβους της TSMC.

Δεδομένων αυτών των προβλημάτων παραγωγής, παραμένει ασαφές πώς η Samsung θα καταφέρει να ελέγξει το κόστος για την επερχόμενη σειρά Galaxy S25.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.