Η Apple βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση δοκιμών του iOS 17.5, της πέμπτης σημαντικής ενημέρωσης του λειτουργικού συστήματος iOS 17 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Αν και αντιμετωπίζει κυρίως τις κανονιστικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το iOS 17.5 εισάγει επίσης αρκετά αξιόλογα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις.

Μια σημαντική προσθήκη είναι η υποστήριξη της διανομής εφαρμογών μέσω διαδικτύου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για απευθείας λήψη από τις ιστοσελίδες τους, αν και περιορίζεται σε iPhone στην περιοχή της ΕΕ. Ωστόσο, οι προγραμματιστές πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, μεταξύ των οποίων η συμμετοχή στο Πρόγραμμα Προγραμματιστών της Apple για τουλάχιστον δύο συνεχή έτη και η πραγματοποίηση πάνω από ένα εκατομμύριο εγκαταστάσεων στο iOS κατά το προηγούμενο έτος.

Επιπλέον, το iOS 17.5 φέρνει βελτιώσεις στο widget Podcasts, προσφέροντας δυναμικά φόντα με βάση το artwork του podcast που αναπαράγεται. Επίσης, οι λύσεις διαχείρισης κινητών συσκευών (MDM) μπορούν πλέον να επιβάλλουν μια έκδοση beta κατά την αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών, απλοποιώντας τις διαδικασίες αρχικής εγκατάστασης συσκευών.

Για τους συνδρομητές του Apple News+, έχει εισαχθεί ένα νέο καθημερινό παιχνίδι λέξεων που ονομάζεται Quartiles, προσθέτοντας ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό στοιχείο στην εμπειρία της εφαρμογής ειδήσεων.

Επιπλέον, οι αναφορές στον κώδικα υποδηλώνουν επερχόμενα χαρακτηριστικά, όπως η υποστήριξη για ανιχνευτές αντικειμένων τρίτων κατασκευαστών και οι ειδοποιήσεις για ανεπιθύμητη παρακολούθηση, ευθυγραμμιζόμενες με τις συνεχείς προσπάθειες της Apple να ενισχύσει το απόρρητο και την ασφάλεια των χρηστών.

Επίσης, ο κώδικας αποκαλύπτει πιθανές προσθήκες όπως η επιλογή “Block All Participants” για ομαδικές κλήσεις FaceTime και ένα μενού Battery Health για iPads, το οποίο θα μπορούσε να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την απόδοση της μπαταρίας της συσκευής.

Στο iOS 17.5 υπάρχουν αναφορές σε ένα Apple Pencil “V4” και μια λειτουργία “squeeze” που υποδηλώνουν πιθανές αναβαθμίσεις στη λειτουργικότητα του Apple Pencil, επιτρέποντας ενδεχομένως στους χρήστες να ολοκληρώνουν ενέργειες με μία απλή πίεση.

Το iOS 17.5 πιθανώς θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου και αναμένεται η κυκλοφορία του να συμπέσει με το λανσάρισμα των νέων μοντέλων iPad.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.