Η Apple ξεκίνησε τις δοκιμές beta για το iOS 17.5, προσκαλώντας προγραμματιστές και δημόσιους χρήστες beta να εξερευνήσουν τα επερχόμενα χαρακτηριστικά και τις αλλαγές που αναμένεται να φέρει η νέα έκδοση τον επόμενο μήνα. Οι εικασίες υποδηλώνουν την κυκλοφορία της νέας έκδοσης στα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με τις προηγούμενες ενημερώσεις iOS x.5 όπως το iOS 16.5 και το iOS 15.5.

Μεταξύ των αναμενόμενων χαρακτηριστικών, το iOS 17.5 εισάγει τη διανομή μέσω Web στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας στους χρήστες να εγκαθιστούν εφαρμογές απευθείας από τις ιστοσελίδες των προγραμματιστών. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να διανέμουν τις εφαρμογές τους όπως επιθυμούν, τηρώντας παράλληλα τις κατευθυντήριες γραμμές συμβολαιοποίησης και τους περιορισμούς της Apple.

Οι σχεδιαστικές βελτιώσεις στο iOS 17.5 beta 1 περιλαμβάνουν δυναμικά χρωματικά σχήματα για το widget Podcasts, ένα επανασχεδιασμένο εικονίδιο για το στόχο ανάγνωσης στην εφαρμογή Apple Books και νέα εικονίδια στην εφαρμογή των ρυθμίσεων, βελτιώνοντας έτσι την εμπειρία του χρήστη.

Αναμένονται επίσης βελτιώσεις στο Find My δίκτυο, ιδίως δυνατότητες κατά της παρακολούθησης αξεσουάρ όπως τα AirTags. Αυτό ακολουθεί τη συνεργασία της Apple με τη Google για την καταπολέμηση της ανεπιθύμητης παρακολούθησης, με στόχο τον εντοπισμό και την απενεργοποίηση των αξεσουάρ παρακολούθησης, ανεξάρτητα από την κατάσταση πιστοποίησης. Επιπλέον, το iOS 17.5 περιλαμβάνει ενημερώσεις για τους χρήστες του Mobile Device Management (MDM), επιτρέποντας την επιβολή εκδόσεων beta κατά την αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών.

Αν και η iOS 17.5 beta 1 παρέχει πληροφορίες για τις επερχόμενες βελτιώσεις, το ευρύτερο roadmap της Apple παραμένει αδιευκρίνιστο. Ωστόσο, είναι προφανές ότι η Apple προσαρμόζεται στρατηγικά στις ρυθμιστικές αλλαγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως ως απάντηση στον νόμο για τις ψηφιακές αγορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.