Κυκλοφόρησαν αναφορές ότι η Samsung εξετάζει την εγκατάλειψη του Google Search και την έναρξη χρήσης της μηχανής Bing ΑΙ της Microsoft, στα Galaxy smartphones και tablets. Αν κάτι τέτοιο συνέβαινε θα αποτελούσε ιστορική στιγμή στον χώρο της τεχνολογίας. Όμως, φαίνεται ότι δεν θα ζήσουμε κάτι τέτοιο.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, άτομα που γνωρίζουν την υπόθεση λένε ότι η Samsung έχει αναστείλει τις συζητήσεις για την αντικατάσταση της μηχανής αναζήτησης της Google με το Bing AI της Microsoft και δεν σχεδιάζει να προβεί σύντομα στην αλλαγή της προεπιλεγμένης μηχανής αναζήτησης των συσκευών της.

Παρόλο που η απόφαση πιθανώς δεν θα ήταν τόσο ξεκάθαρη όσο υποδείκνυαν οι αρχικές αναφορές, τώρα φαίνεται ότι η Samsung σταμάτησε τα υποτιθέμενα σχέδιά της και δεν προχωρά πλέον στην υιοθέτηση της Microsoft Bing.

Οι λόγοι για τους οποίους ο νοτιοκορεάτικος κολοσσός θα έκανε την αλλαγή αφορούσαν κυρίως την πρόοδο του Bing και τις νέες AI δυνατότητες. Ωστόσο, η Google έκανε πολλά και γρήγορα βήματα προς τη σωστή για την εποχή κατεύθυνση. Πλέον, δεν έχει μόνο το Bard AI, αλλά και νέα Google Search με AI χαρακτηριστικά.

Δεν γνωρίζουμε αν η Samsung αποφάσισε να αναστείλει την αντικατάσταση της Google Search εξαιτίας των παραπάνω, αν απέτυχαν οι διαπραγματεύσεις με τη Microsoft, ή αν οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση για διαφορετικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, το Bing AI υπάρχει ήδη στα Galaxy smartphones και tablets μέσω του SwiftKey που έρχεται προεγκατεστημένο σε αυτές τις συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.