Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει απίστευτα δημοφιλής και για τη Microsoft έχει γίνει το κλειδί στην εξέλιξη του Bing. Τώρα, το AI chatbot που κάνει το “νέο Bing” τόσο ελκυστικό κάνει την είσοδο του στο πληκτρολόγιο SwiftKey για Android. Είναι ήδη διαθέσιμο στη beta έκδοση, η οποία υποστηρίζει το ChatGPT AI του Bing, το οποίο τροφοδοτείται από το GPT-4.

Η λειτουργία αναπτύσσεται με αργούς ρυθμούς και προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο στο Android, με το iOS να αναμένεται να την λάβει κάποια στιγμή στο μέλλον. Η πρόσβαση στο Bing AI μέσω του SwiftKey γίνεται με ένα κουμπί που έχει το σήμα του”Bing” και εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της επάνω σειράς του πληκτρολογίου.

Μετά το πάτημα του κουμπιού εμφανίζεται το πλαίσιο της λειτουργίας το οποίο έχει δύο “μορφές”. Η πρώτη είναι το “Tone”, όπου ο χρήστης γράφει το μήνυμα του με το SwiftKey και στη συνέχεια αφήνει το AI να συντάξει το μήνυμα με τέσσερα διαφορετικά ύφη: Professional, Casual, Polite, Social post. Το AI προσπαθεί να διατηρεί την έκταση του μηνύματος παρόμοια με το αρχικό, ενώ στα “Social post” προσθέτει σχετικά hashtags.

Εντωμεταξύ, η δεύτερη επιλογή είναι ίσως αυτή που απευθύνεται στο μεγαλύτερο κοινό. Το “Chat” εμφανίζει το Bing Chat σχεδόν σε ολόκληρη την οθόνη, σίγουρα είναι καλύτερο από το να τρέχεις τον browser ή την εφαρμογή του Bing, αλλά η λειτουργικότητα του στο SwiftKey είναι περιορισμένη. Το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει ο χρήστης με τις απαντήσεις του AI να τις αντιγράψει στο πρόχειρο και μετά να τις κάνει επικόλληση όπου μπορεί να εισάγει κείμενο.

Δεν είναι σαφές πότε αυτά τα χαρακτηριστικά του Bing Chat θα γίνουν διαθέσιμα στη σταθερή έκδοση του SwiftKey για Android, αλλά δείχνουν πραγματικά πόσο πολύ η Microsoft προωθεί την AI. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζουμε να κάνει κάτι καλύτερο με την επιλογή του “Chat”, γιατί δεν βλέπουμε πώς θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο στον μέσο χρήστη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΗ!
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΧΕΤΙΚΟΣ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ SWIFTKEY? KAI ΠΩΣ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.