Το iPhone 12 βρέθηκε απροσδόκητα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, περίπου τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του, όταν οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ξαφνικά ότι διαπιστώθηκε υπέρβαση των νόμιμων ορίων έκθεσης σε ακτινοβολία. Έγινε λόγος για απόσυρση του μοντέλου από την αγορά, και πολλά άλλα.

Το δράμα φαίνεται τώρα να τελειώνει, καθώς η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση λογισμικού που είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει το πρόβλημα. Η γαλλική κυβέρνηση φέρεται να δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή την ενημέρωση. Μέχρι να καταλήξει κάπου, ας δούμε ξανά το θέμα.

Καθώς η Apple παρουσίαζε τα iPhone 15, κόμματα στην ΕΕ εργάζονταν για την απαγόρευση του iPhone 12. Η γαλλική ομάδα παρακολούθησης Agence Nationale des Fréquences (ANFR) ισχυρίστηκε ότι το τριετές τηλέφωνο υπερβαίνει τα νόμιμα όρια έκθεσης σε ακτινοβολία.

Αν και η “ακτινοβολία” είναι ένας όρος που ακούγεται τρομακτικός, αυτό που στην πραγματικότητα εννοεί η ANFR είναι η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων, η οποία είναι μάλλον διαφορετικό πράγμα. Βέβαια, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, γιατί οι γραφειοκράτες ανά τον κόσμο δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία.

Τα ραδιοκύματα που εκπέμπονται από τα smartphone μπορούν να προκαλέσουν τοπική θέρμανση των ανθρώπινων ιστών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτό αποτελεί κίνδυνο για την υγεία. Ωστόσο, για λόγους ασφάλειας και πρόληψης, η ποσότητα της ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων που μπορεί να περάσει στους χρήστες smartphone περιορίζεται από το νόμο.

Το iPhone 12 πέρασε τις δοκιμές ακτινοβολίας RF όταν κυκλοφόρησε και δεν είναι σαφές γιατί ξαφνικά απέτυχε στις δοκιμές αυτές περίπου τρία χρόνια αργότερα. Στα χέρια της γαλλικής κυβέρνησης.

Η Apple δήλωσε ότι δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα και ότι τα αποτελέσματα ήταν απλώς ένα τεχνούργημα της συγκεκριμένης μεθόδου δοκιμών που χρησιμοποιήθηκε στη Γαλλία. Είπε ότι θα μπορούσε εύκολα να το επιλύσει με μια ενημέρωση λογισμικού για το iPhone 12.

Το Reuters αναφέρει ότι η Apple υπέβαλε αυτή την ενημέρωση στο ANFR, ώστε να διεξαχθούν ξανά οι δοκιμές. Οι γαλλικές αρχές έλαβαν την ενημέρωση λογισμικού από την Apple και την εξετάζουν, σύμφωνα με πηγή του γαλλικού υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, καθώς ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας προσπάθησε να αποφύγει κάθε κίνδυνο δαπανηρής ανάκλησης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.